Waterkoker met licht

Een waterkoker met licht zie je steeds vaker op het aanrecht staan. Het geeft sfeer in je keuken vooral als het buiten donker is. Zodra de waterkoker aangaat licht de waterkoker op in vaak een blauwe kleur. Leuk om naar te kijken. 

Hoe werkt een waterkoker met licht?

De doorzichtige waterkoker is uitgerust met LED verlichting. Deze LED verlichting is hitte bestendig en gaat aan zodra de waterkoker begint met opwarmen. Als het water gekookt is worden de lapjes uitgeschakeld. Er bestaan ook waterkokers die verschillende kleuren hebben. Je hebt dan voor 60 graden een groene kleur, 70 graden een blauw kleur, 80 graden een gele kleur, 90 graden een paarse kleur en rood voor het kookpunt. 

Waar moet je opletten bij een waterkoker met licht?

De doorzichtige waterkoker die ervoor zorgt dat het blauwe licht mooi te zien is, wordt ook de kalk zichtbaar. Er ontstaat na verloop van tijd witte aanslag op de waterkoker. Gelukkig is deze kalkaanslag eenvoudig te reinigen waardoor je weer met plezier je doorzichtige waterkoker kunt gebruiken.  

Een doorzichtige waterkoker is ook iets breekbaarder dan een waterkoker van RVS of kunststof. Dit komt omdat een waterkoker met licht gemaakt is van glas. Dit glas bestaat uit hitte bestendig veiligheidsglas. 

Wat is de beste waterkoker met licht? 

Wat de beste waterkoker met licht is, is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen. Er zijn verschillende soorten waterkoker met licht. Zo heb je waterkokers met ingebouwde theefilters, dubbelwandige met verschillende temperatuurstanden en warmhoudfuncties. 

Om je een richtlijn te geven wat de beste waterkoker met licht is , hebben wij een top 5 samengesteld. Deze top 5 is samengesteld op basis van reviews, prijs- en kwaliteitverhouding. Ook testen van consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen.

  1. TurboTronic TT – LED7 – 5 kleuren led
  2. Russel Hobbs Glass  – Coolblue’s keuze 
  3. Russel Hobbs Classic Glass – Snelle kooktijd 
  4. AD Waterkoker met licht – 5 kleuren led
  5. Blokker Waterkoker met blauw licht – Goedkoop

1. TurboTronic TT- LED7 Waterkoker

waterkoker met lichtMet deze superluxe waterkoker met licht van het merk TurboTronic heb je een waterkoker die slim is maar vooral efficiënt. Met 5 verschillende temperatuur instellingen en een warmhoudfunctie kun je zelf de perfecte kop thee of koffie zetten. Ook is het instellen van de temperatuur handig als je bijvoorbeeld melk moet opwarmen voor je baby. De waterkoker heeft een inhoud van 1.8 liter en is daarom groot genoeg voor een kop thee voor het hele gezin.

5 kleuren led
De waterkoker TurboTronic LED07 LED is snoerloos en verandert van kleur bij temperatuur verschil. Totaal heb 5 verschillende kleuren. De waterkoker beschikt over een pull-up deksel design met een afneembare power base, 360-graden draaibare, en droogkook bescherming.

Prijs: 29,95

Te koop bij:

bol.com

2. Russel Hobbs Glass

waterkoker met lichtDe Russell Hobbs Glass beschikt over een ingebouwde verlichting waarmee de waterkoker blauw kleurt tijdens het koken. In combinatie met de glazen behuizing geeft dit een mooi effect op jouw keukenblad. De waterkoker heeft een snelkookfunctie voor 1 kop. Hiervoor vul je de kan tot aan de aangegeven 1-kopsaanduiding. Met een ruime inhoud van 1,7 liter is de waterkoker ook geschikt voor theekransjes met je vrienden. Je kookt er namelijk water voor 7 koppen thee mee.

De Glass waterkoker heeft een uitneembaar, afwasbaar waterfilter waarmee je de kan schoon en vrij van kalkaanslag houdt. Het filter zit in de schenktuit en kan gemakkelijk eruit worden gelicht, afgespoeld onder de kraan en vervangen.

3. De Russell Hobbs Classic Glass waterkoker

snelle waterkoker Een waterkoker met snelheid die de beste beoordelingen ontvangt is De Russell Hobbs Compact Home Glass. De kooktijd is 55 seconden. In de glazen waterkoker kan totaal 1,8 liter. Tijdens het koken zie je mooi blauw licht in de doorzichtige koker.

De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige . Dankzij het filter heb je minder omkijken naar het ontkalken van de waterkoker. Dit kalkfilter kun je geregeld schoon spoelen onder de kraan.

Lees de reviews op Coolblue

4. AD Waterkoker met licht

goedkope waterkoker Een goed beoordeelde waterkoker met blauw licht op bol.com is de AD waterkoker.

Deze goedkope waterkoker beschikt over een temperatuur regeling waarmee je de temperatuur van het water kan aanpassen in het bereik van 60 tot 100°C. Hierdoor is deze waterkoker handig voor het bereiden van verschillende soorten thee.

De AD waterkoker beschikt over een ingebouwde LED verlichting die de temperatuur weergeeft aan de hand van verschillende kleuren.

De temperatuur wordt geregeld met knoppen op de waterkoker en wordt weergegeven op het LCD-display in het handvat. De waterkoker heeft een capaciteit van 1.7 L en is voorzien van een thermische zekering die oververhitting van het apparaat voorkomt. Bovendien wordt de gebruiker door een geluidssignaal geïnformeerd tijdens het opstarten en het koken van water.

De waterkoker beschikt ook over een warmhoudfunctie waarmee je gedurende 2 uur de temperatuur van het water kan warmhouden. De waterkoker beschikt ook over een chloorverwijderingsfunctie waarmee je in 3 minuten tijd het chloor in het water verwijdert.

Bekijk deze voordelige waterkoker bij bol.com 

Prijs: 29,95

Te koop bij:

bol.com

5. Blokker waterkoker BL-10001

waterkoker met lichtMet de Blokker waterkoker BL-10001 – glas kook je snel 1,7 liter water. Deze snoerloze waterkoker is voorzien van blauwe led-verlichting als hij aan staat, een anti-kalkfilter en waterniveau indicatie.

Omdat het verwarmingselement is afgeschermd is deze beschermd tegen kalkaanslag, wat weer voor een langere levensduur van de waterkoker zorgt. De voet is 360 graden draaibaar waardoor je de waterkoker zowel naar links als naar rechts kan draaien. 

Deze waterkoker met blauw licht wordt ook door de Action verkocht.  Heeft in 2020 de prijs gewonnen voor beste product in Duitsland. 

Prijs 14,95

Te koop bij: 

blokker waterkoker

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€58,00)
amazon.nl (€58,00)
coolblue.nl (€68,00)
blokker.nl (€85,19)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:24 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€44,28)
amazon.nl (€44,28)
coolblue.nl (€49,99)
blokker.nl (€79,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *