Waterkoker met instelbare temperatuur

Een waterkoker met instelbare temperatuur is voor een groene thee drinker eigenlijk onmisbaar. Groene thee is namelijk het lekkerste en gezondste als deze op de juiste manier wordt bereid. Naast dat je de beste thee selecteert is het ook van belang het water op de juiste temperatuur te koken. 

Groene thee smaakt het best bij een watertemperatuur van 60°C tot 85°C. Normale zwarte thee wordt gedronken op 100°C. Als het water te heet is voor de theeblaadjes heb je kans dat de thee bitter gaat smaken. Aroma’s kunnen verloren gaan. Echter als het water te lauw wordt geschonken kan het water niet de smaak van de groene theeblaadjes opnemen. 

Je kunt zelf het gekookte water meten met een thermometer, maar dit vergt tijd en aandacht. Een waterkoker met instelbare temperatuur is daarom echt geen overbodige luxe. 

Welke waterkoker met instelbare temperatuur?

Wat de beste waterkoker is met instelbare temperatuur, is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen. Er zijn verschillende soorten waterkoker met instelbare temperaturen. Zo heb je waterkokers met ingebouwde theefilters, dubbelwandige met verschillende temperatuurstanden en warmhoudfuncties. 

Wat is de beste waterkoker met instelbare temperatuur?

Om je een richtlijn te geven van wat de beste waterkoker met instelbare temperatuur, hebben wij een top 7 samengesteld. Deze top 7 is samengesteld op basis van reviews, prijs- en kwaliteitverhouding. Een aantal hebben wij zelf getest en verwerkt in een video.  Ook testen van consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen. Wat ons betreft is de Siemens Sensor for Senses de beste waterkoker met instelbare temperatuur en staat daarom dan ook terecht in onze top 10 beste waterkokers.

Top 6 beste waterkoker met instelbare temperatuur: 

Waterkoker:Instelbare temperatuur: Check prijs:
1. Siemens Sensor for Senses4 temperatuurstanden tussen de 70°C en 100°C. Meer info
2. Tefal Flagship waterkoker5 temperatuurstanden tussen de 40 °C tot 100 °C
Realtime digitaal scherm
Meer info
3. KitchenAid Artisan6 temperatuurstanden tussen de 50 ℃ en 100 ℃.
Thermometer zichtbaar
Meer info
4. COOK – IT Luxury 5 temperatuurstanden tussen de 45 ℃ en 100 ℃.
Realtime digitaal scherm
Meer info
5. Bosch TWK8613P Styline4 temperatuurstanden tussen de 70°C en 100 °C Meer info
6. Princess Wifi waterkoker Met app en voice control
8 temperatuurstanden tussen de 40℃ en 100 ℃.
Meer info
7. AD waterkoker 5 temperatuurstanden tussen de 60 ℃ en 100 ℃.
Goedkoop
check prijs

1. Siemens TW86104P Sensor for Senses

Waterkoker met instelbare temperatuur De best waterkoker met instelbare temperatuur is de Siemens TW86104P Sensor for Senses. Deze waterkoker ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Lees ze hier

4 standen
Je kiest uit 4 aparte temperatuurstanden. Zo kun je kiezen voor 70°C, 80°C, 90°C of 100°C.

Pluspunt van deze waterkoker is dat buitenkant niet heet wordt. 

Schakel de warmhoudfunctie in om het water 30 minuten langer op temperatuur te houden. Zo schenk je meerdere koppen thee achter elkaar in, zonder dat je het water opnieuw hoeft te koken.

Deze waterkoker bevat details van roestvrijstaal aan de buitenkant en op de bodem van de watekoker. De zijkanten aan de binnenzijde zijn gemaakt van BPA-vrij kunststof.

De waterkoker is verkrijgbaar in het zwart en in het rood. We hebben een video gemaakt van deze waterkoker. Zie hieronder. 

Specificaties: 

Siemens TW86103P Sensor for Senses

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€100,96)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:31 am

2. Tefal Flagship waterkoker met instelbare temperatuur

waterkoker met instelbare temperatuurMet de Tefal Flagship KO8508 Waterkoker kun je veilig je waterkoker. De dubbelwandige constructie houdt de warmte vast aan de binnenkant en zorgt er tegelijkertijd voor dat de buitenkant koel blijft

Met het digitaal scherm kun je realtime de temperatuur aflezen. Heel handig als je bijvoorbeeld al het opwarmen bij 35 graden wilt stoppen. 

Deze safe to toch waterkoker kun je verschillende temperaturen instellen van 40 °C tot wel 100 °C. Handig voor groene thee drinkers of wellicht voor babyvoeding

Andere handige functies van deze waterkoker is een warmhoudfunctie van 30 minuten zodat je op jouw gekozen moment van je warme dranken kunt genieten en een stevige basis waarop de waterkoker 360° kan draaien.

De inhoud van 1,7 liter is groot genoeg voor zeven koppen of mokken in één keer; ideaal voor al je warme dranken.

Ontvangt goede beoordelingen. Lees de reviews bij bol.com.

Specificaties: 

3. KitchenAid Artisan waterkoker 

Waterkoker voor groene theMet de KitchenAid Artisan Waterkoker kook je water op precies de juiste temperatuur. Je stelt de temperatuur gemakkelijk in tussen de 50 ℃ en 100 ℃.

De waterkoker heeft een snelle kooktijd, zodat jij niet lang hoeft te wachten op jouw kop thee. Wanneer het geluidssignaal klinkt, weet je dat de waterkoker klaar is.

De temperatuurmeter aan de voorkant van de waterkoker laat zien wat de temperatuur van het water is. Handig om te bepalen of het water nog warm genoeg is voor het zetten van een tweede of derde kop thee.

Deze waterkoker heeft een dubbele wand waardoor het water langer warm blijft en de wand minder heet aanvoelt dan gemiddeld.

Specificaties:

4. COOK -IT Luxury  

waterkoker babyvoedingEen populaire waterkoker is de COOK-IT Luxury waterkoker. De waterkoker heeft 5 temperatuurstanden van 45 tot 100 graden. In het schermpje zie je precies hoeveel graden het water is en kun de waterkoker laten afslaan bij de gewenste temperatuur. De waterkoker is eenvoudig te bedienen met het digitale scherm aan de zijkant van de waterkoker. 

De COOK – IT waterkoker heeft ook warmhoudfunctie. Je kunt maar liefst 6 uur lang het water op temperatuur houden. Deze waterkoker is gemaakt van roestvrij staal. 

De waterkoker is niet heel groot met 1,5 liter inhoud. Helaas beschikt de COOK-IT niet over een dubbele behuizing waardoor de buitenkant wel heet kan worden. Je hoort geen piepje als de waterkoker de temperatuur heeft bereikt. Voor sommige mensen fijn, voor andere een gemis. 

De waterkoker ontvangt opvallend veel goede beoordelingen op bol.com

Specificaties: 

COOK-IT Luxury – Waterkoker met Temperatuurregeling

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,99)
blokker.nl (€57,95)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:25 am

4. Bosch TWK8613P Styline waterkoker

waterkoker instelbare temperatuur Met deze waterkoker voor groene thee breng je het water snel en eenvoudig op de gewenste temperatuur. Deze luxe waterkoker is voorzien van een waterniveau indicator, die aan twee zijden afleesbaar is en bovendien houd hij het water tot wel 30 minuten op de gewenste temperatuur.

Productvoordelen:
Temperatuurselectie op 70°C, 80°C, 90°C en 100 °C
Behoud van de gewenste temperatuur tot wel 30 minuten
1,5 liter capaciteit

Goed om te weten:
Dit model wordt soms groot bevonden. Het is 26 cm hoog en 17,5 centimenter breed.
Het heeft een gemiddelde inhoud van 1,5 liter maar door het onderstel is deze hoger dan een gemiddelde waterkoker van 1,5 liter. Zie onze video hieronder hoe de waterkoker er live uitziet. 

Specificaties: 

Bosch waterkoker TWK8613P

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€77,29)
bol.com (€83,00)
blokker.nl (€93,00)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:26 am

5. Princess slimme waterkoker met instelbare temperatuur 

Princess waterkoker met temperatuur regelingPrincess komt met haar eerste wifi waterkoker die ook met de smartphone en/of voice control te bedienen is. Met de HomeWizard Kitchen app kun je zelf instellen wanneer jouw slimme waterkoker aangaat. Zo kun je iedere ochtend plannen wanneer je thee wilt drinken. Ook voor het opwarmen van babyvoeding biedt deze waterkoker een uitkomst. Vanuit de babykamer zet je alvast de waterkoker aan zodat je sneller kunt voeden. Geen heen en weer geloop meer naar de keuken en direct kokend water bij aankomst. En heb je je handen vol in de keuken? Dan roep je: ‘ Hey Google, zet de waterkoker aan’. 

De Princess Wifi Moments 236060 waterkoker heeft een LED-display waarmee je handmatig instellingen kunt instellen en aflezen. Je hoeft dus niet altijd de app of voice control te gebruiken om de waterkoker te bedienen. Het display toont de timer, de instelbare temperatuur (40, 50, 60, 70, 80, 90, 95 en 100°C), de warmhoudfunctie en de verbinding met wifi.  Lees ons hele artikel over deze waterkoker hier

Specificaties: 

Princess Wifi Moments 236060

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€56,49)
amazon.nl (€109,53)
blokker.nl (€127,99)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:31 am

6. AD Waterkoker met instelbare temperatuur

waterkoker instelbare temperatuur Een goed beoordeelde waterkoker op bol.com is de AD waterkoker.

Deze goedkope waterkoker beschikt over een temperatuur regeling waarmee je de temperatuur van het water kan aanpassen in het bereik van 60 tot 100°C. Hierdoor is deze waterkoker handig voor het bereiden van verschillende soorten thee.

De AD waterkoker beschikt over een ingebouwde LED verlichting die de temperatuur weergeeft aan de hand van verschillende kleuren.

De temperatuur wordt geregeld met knoppen op de waterkoker en wordt weergegeven op het LCD-display in het handvat. De waterkoker heeft een capaciteit van 1.7 L en is voorzien van een thermische zekering die oververhitting van het apparaat voorkomt. Bovendien wordt de gebruiker door een geluidssignaal geïnformeerd tijdens het opstarten en het koken van water.

De waterkoker beschikt ook over een warmhoudfunctie waarmee je gedurende 2 uur de temperatuur van het water kan warmhouden. De waterkoker beschikt ook over een chloorverwijderingsfunctie waarmee je in 3 minuten tijd het chloor in het water verwijdert.

Bekijk deze voordelige waterkoker bij bol.com 

Specificaties: 

Prijs 35,95
Te koop bij: 

bol.com

Waterkoker met ingebouwde thermometer

Je kunt ook nog kiezen voor een waterkoker met een ingebouwde thermometer. De thermometer meet de temperatuur van het water, zodat je de waterkoker zelf kunt uitschakelen bij de gewenste temperatuur. Nadeel is dat je in de buurt moet blijven van de waterkoker en het minder secuur is. Deze waterkokers zijn vaak wel goedkoper. 

We bespreken hieronder 2 populaire waterkokers met ingebouwde thermometer:

MOA waterkoker met thermometer 

Moa waterkoker met thermometerAlhoewel deze fluitketel zeer klassiek aandoet is hij voorzien van leuke, moderne opties, zoals een ingebouwde thermometer. De thermometer meet de temperatuur van het water. Je dient bij de gewenst temperatuur zelf de waterkoker uit te schakelen. Je zult dus in de buurt van de thermometer moeten blijven. 

Met een inhoud van liefst 1,8 liter is de waterkoker prima geschikt voor de grotere gezinnen. Je plaatst hem op de 360 roteerbare basis, waarna het snel wordt gekookt. Het antikalk filter uitneembaar en voorkomt kalkdeeltjes in het theewater.  Waterkoker is ook verkrijgbaar in het zwart. Zeer populair! 

Specificaties: 

Russell Hobbs waterkoker met thermometer

snelle waterkoker Russell HobbsDe chique Russell Hobbs Retro waterkoker met snelheid is uitgerust met de modernste technische snufjes en heeft een mooi design. De kooktijd van deze waterkoker is 103 seconden.

Net zoals meer Russel Hobbes waterkoker heeft ook deze waterkoker een handige snelkookfunctie. Eén kop water kookt in 50 seconden*, wat een energiebesparing tot 70% betekent bij elk gebruik. Dankzij de handige 1/2/3 koppen aanduiding binnenin de waterkoker, zet je nooit meer te veel water en wacht je daar niet meer onnodig lang op. Drink jij je thee liever iets koeler? Dan kun je met de ingebouwde thermometer zien hoe heet het water is. Zet hem zelf uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt.

Het uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet in je kopje terecht komen.De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige

Specificaties: 

Russell Hobbs Retro Classic Noir Waterkoker

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€60,00)
amazon.nl (€98,90)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 – 2:29 am
  • Hoe werkt een waterkoker met instelbare temperatuur? 

    Een waterkoker met instelbare temperatuur bestaat uit voorgeprogrammeerde opties. Je hebt keuze uit een aantal temperatuurstanden. Deze temperatuurstanden en de bediening ervan verschillen per waterkoker.   

    Zo heb je de waterkokers die beschikken over een digitaal scherm met verschillende temperatuurstanden. Je kunt ook kiezen voor een waterkoker met verschillende temperatuur knoppen op de voet van de waterkoker. Je druk dan op de knop van de gewenste temperatuur en de waterkoker stopt automatisch met opwarmen zodra de temperatuur is bereikt. Het wijst zich vanzelf en is niet moeilijk.   

     

  • Hoe werkt een waterkoker met ingebouwde thermometer?

    Er bestaan ook waterkokers met een ingebouwde thermometer. De zichtbare thermometer meet de temperatuur van het water, zodat je de waterkoker zelf kunt uitschakelen bij de gewenste temperatuur. De prijs ligt en stuk lager dan waterkokers met instelbare temperatuur. We bespreken een aantal waterkokers met ingebouwde thermometer verderop in dit artikel. Klik hier voor de 2 populairste waterkokers met thermometer. 

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€100,96)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€191,08)
amazon.nl (€192,48)
coolblue.nl (€199,00)
blokker.nl (€271,15)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:28 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,99)
blokker.nl (€57,95)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:25 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€77,29)
bol.com (€83,00)
blokker.nl (€93,00)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:26 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€56,49)
amazon.nl (€109,53)
blokker.nl (€127,99)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:31 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€37,99)
blokker.nl (€37,99)
amazon.nl (€43,99)
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:28 am

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€60,00)
amazon.nl (€98,90)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: maart 2, 2024 - 2:29 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *