Waterkoker babyvoeding, regel zelf de juiste temperatuur voor een flesje

Een fles of potje opwarmen kun je op verschillende manieren doen. Denk aan een flessenwarmer, een magnetron of warm water uit de kraan. Een flessenwarmer duurt vaak lang en bij een magnetron warmt het water niet altijd gelijkmatig op. Een waterkoker met temperatuur regeling is daarom erg handig als het gaat om babyvoeding opwarmen en maken. Daarnaast kun je de waterkoker ook gewoon gebruiken om een lekker kopje thee mee te zetten.  

Welke waterkoker voor babyvoeding is de juiste?

Minimaal 40 graden waterkoker babyvoeding

Een waterkoker voor babyvoeding moet een minimale temperatuur van 40 graden hebben. Je hebt dus een waterkoker nodig waarbij je zelf de temperatuur kunt instellen. Een normale waterkoker kookt namelijk altijd het water standaard op 100 graden. Veel waterkokokers met instelbare temperatuur beginnen echter pas bij 60 graden. Gelukkig zijn er een aantal waterkokers verkrijgbaar die beginnen bij 40 graden. 

Hoe werkt een waterkoker met verschillende temperatuurstanden?

Dit wijst zich bij bijna alle waterkokers voor zich. Bij de meeste waterkokers zitten de temperatuurknoppen op de voet van de waterkoker. Je drukt dan op de 40 graden knop en de waterkoker stopt automatisch met opwarmen zodra de temperatuur is bereikt. Je hebt ook waterkokers met een digitaal scherm waar je de temperatuur kan intoetsen en aflezen. Hoe betrouwbaar de waterkoker ook is, blijf de temperatuur van het water altijd zelf controleren. 

Warmhoudfunctie is ook handig

Een baby die toch nog niet toe is aan zijn flesje komt geregeld voor. Met een waterkoker die beschikt over een warmhoudfunctie kun je het water langer op temperatuur te houden. Vaak zo’n 30 – 60 minuten.

Safe to Touch waterkoker babyvoeding

Met kleine kinderen in huis is een waterkoker die niet heet wordt aan de buitenkant wel zo veilig. Bij een safe to touch waterkoker blijft de behuizing lauw. 

Wil je heel snel een flesje op 40 graden?

Dan kun je ook nog kiezen voor een heetwaterdispenser met temperatuurregeling. Je kunt zo binnen enkele seconden een flesje met warm water maken. Bekijk de beste heetwaterdispensers hier.  

Beste waterkoker babyvoeding: 

3. JAP Fusionesco Calidaqua
4. Princess Wifi moments 
5. Philips HD9359/90 waterkoker

1. Tefal Flagship KO8508

waterkoker voor babyvoedingDe Tefal Flagship KO8508 Waterkoker is de ideale waterkoker voor babyvoeding. De instelbare waterkoker beschikt over een digitale temperatuurregeling, warmhoudfunctie en is safe to touch. De temperatuur kun je zelf instellen door middel van een digitaal scherm. Van 40 °C tot 100 °C. Met het realtime digitaal scherm zie je precies hoe heet het water is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen de waterkoker te laten stoppen bij 35 graden. 

Andere handige functie van deze waterkoker is de warmhoudfunctie van 30 minuten.  Zo kan de baby op zijn of haar gekozen moment zijn voeding krijgen. 

De inhoud van 1,7 liter is groot genoeg voor zeven koppen of mokken in één keer; ideaal voor al je warme dranken. De dubbelwandige constructie houdt de warmte vast aan de binnenkant en zorgt er tegelijkertijd voor dat de buitenkant koel blijft. Wel zo veilig. 

De Tefal Flagship ontvangt goede beoordelingen van andere ouders.  Lees ze hier

Voor en nadelen: 

2. COOK – IT Luxury waterkoker 

waterkoker babyvoeding Een populaire waterkoker is de COOK-IT Luxury waterkoker. De waterkoker heeft 5 temperatuurstanden van 45 tot 100 graden. In het schermpje zie je precies hoeveel graden het water is en kun de waterkoker laten afslaan bij 35 graden. De waterkoker geeft zelf aan dat 45 graden voor ‘milk’ bestemd is.  

De COOK – IT waterkoker heeft ook warmhoudfunctie. Je kunt maar liefst 6 uur lang het water op temperatuur houden.  Deze waterkoker is gemaakt van roestvrij staal. 

De waterkoker is niet heel groot met 1,5 liter inhoud. Helaas beschikt de COOK-IT niet over een dubbele behuizing waardoor de buitenkant wel heet kan worden. Je hoort geen piepje als de waterkoker de temperatuur heeft bereikt. Voor sommige mensen fijn, voor andere een gemis. 

De waterkoker ontvangt opvallend veel goede beoordelingen op bol.com

Voor en nadelen: 

COOK-IT Luxury – Waterkoker met Temperatuurregeling

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€57,95)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:14 am

3. JAP Appliances Calidaqua waterkoker baby 

beste waterkoker instelbare kwaliteitEen populaire waterkoker met instelbare temperatuur is de JAP Fusionesco Calidaqua. De waterkoker heeft een lagere prijs in vergelijking met andere waterkokers met instelbare temperatuur. 

Dankzij het vermogen van 2200W is het water snel op temperatuur. Met een inhoud van 1,7 liter heb je voldoende voor 6-7 koppen thee.  De temperatuur is handmatig in te stellen vanaf 40 °C tot 100 °C. Dit doe je door het safe to touch knoppen op de waterkoker. 

De waterkoker heeft ook een warmhoudfunctie waarmee je het water nog even op temperatuur kunt houden. 

De 360°-basis heeft een opbergruimte voor de kabel, waardoor je zelf kunt bepalen hoelang het snoer is. 

Gebruikers zijn zeer tevreden over het gemak. Wel klagen een aantal gebruikers over het lawaai en de middelmatige kwaliteit. 

Voor en nadelen: 

JAP Appliances Calidaqua

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€34,95)
blokker.nl (€44,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:14 am

4. Princess slimme waterkoker baby met app 

Princess waterkoker met temperatuur regelingPrincess komt met haar eerste wifi waterkoker die ook met de smartphone en/of voice control te bedienen is. Met de HomeWizard Kitchen app kun je zelf instellen wanneer jouw slimme waterkoker aangaat. Zo kun je iedere ochtend plannen wanneer je thee wilt drinken of en flesje wilt verwarmen. Komt de baby toch eerder dan verwacht voor voeding? Vanuit de babykamer zet je alvast de waterkoker aan zodat je sneller kunt voeden. Geen heen en weer geloop meer naar de keuken en direct kokend water bij aankomst. En heb je je handen vol in de keuken? Dan roep je: ‘ Hey Google, zet de waterkoker aan’. 

De Princess Wifi Moments 236060 waterkoker heeft een LED-display waarmee je handmatig instellingen kunt instellen en aflezen. Je hoeft dus niet altijd de app of voice control te gebruiken om de waterkoker te bedienen. Het display toont de timer, de instelbare temperatuur (40, 50, 60, 70, 80, 90, 95 en 100°C), de warmhoudfunctie en de verbinding met wifi.  Lees ons hele artikel over deze waterkoker hier

Voor en nadelen:

Princess Wifi Moments 236060

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€102,15)
blokker.nl (€127,99)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:19 am

5. Philips waterkoker baby HD9359/90 

waterkoker babyvoeding Met de snelkeuzeknoppen op de voet van deze waterkoker voor babyvoeding kies je eenvoudig de juiste temperatuur van 40, 60, 80 en 100 °C. De warmhoudfunctie houdt het water 30 minuten in de waterkoker op temperatuur, zodat het niet helemaal opnieuw hoeft te koken als de baby trekt krijgt. 

De waterkoker heeft een duurzaam ontwerp omdat het gemaakt is van roestvrijstaal. De waterkoker zal dus niet zo snel breken of roesten. 

Het waterniveau is eenvoudig af te lezen met een indicator onder de handgreep. 

De waterkoker is niet thermisch geïsoleerd waardoor de buitenkant ook warm wordt bij het koken van water. Let hier dus op! 

Voor en nadelen: 

6. CASO WK2200 waterkoker baby

waterkoker babyvoeding Een wat minder bekende waterkoker is de CASO WK2200. Een waterkoker met temperatuurregeling in 6 stappen van 40 tot 100°C. Je ziet de temperatuur tijdens het koken oplopen op het display.

Als de waterkoker klaar is geeft hij een signaal. Met de warmhoudfunctie houd je het gekookte water daarna nog even op temperatuur. Met de gestroomlijnde Caso WK200 heb je alles in huis om alle soorten thee op de juiste manier te bereiden en babyvoeding klaar te maken. Bovendien is hij met zijn blauwe licht een ware blikvanger in de keuken.

De waterkoker heeft een duurzaam ontwerp omdat het gemaakt is van roestvrijstaal. De waterkoker zal dus niet zo snel breken of roesten. Het waterniveau is eenvoudig af te lezen met een indicator onder de handgreep. 

Voor en nadelen: 

7. Braun WK 5115 BK waterkoker 

zuinige waterkokerMet de Braun WK 5115 BK waterkoker breng je snel en veilig water aan de kook. De Braun WK 5115 BK waterkoker heeft een vermogen van 3000 Watt en een compacte inhoud van 1,7 liter. Deze Braun WK 5115 BK waterkoker kan dankzij het snelkooksysteem 200ml/1kop in 45 seconden koken. Hierdoor kun je snel genieten van één kop thee of wanneer je heet water nodig hebt. Het dubbelwandige waterkijkvenster achterop is dichtbij de handgreep geplaatst, dat is handig voor als je bijvult aan de kraan.

Bij deze Braun WK 5115 BK waterkoker kan je tot 5 temperaturen instellen. Dankzij deze functie kun jij de ideale temperatuur kiezen voor het maken van je thee of andere gerechten.  Voor optimaal gemak beschikt de Braun WK 5115 BK over een automatische deksel en het 4-voudige veiligheidssysteem. Zo kan je te allen tijde veilig water koken of de waterkoker oppakken van de 360-graden basis, ideaal voor zowel rechts- als linkshandigen.

Bij deze Braun waterkoker wordt een afneembaar en wasbaar anti-kalkfilter geleverd en is er een automatische ontkalkfunctie aanwezig.

Voor en nadelen: 

Waterkoker met thermometer 

Je kunt ook kiezen voor een waterkoker met thermometer. Deze waterkokers hebben een thermometer aan de buitenkant van waterkoker die tijdens het opwarmen laat zien hoeveel graden het water is. 

Bij bijvoorbeeld 35 graden kun je de waterkoker uitschakelen. Nadeel is dat je in de buurt moet blijven van de waterkoker. Er zijn een aantal waterkokers die een thermometer hebben. We bespreken ze hieronder: 

MOA waterkoker met thermometer 

Moa waterkoker met thermometerAlhoewel deze fluitketel zeer klassiek aandoet is hij voorzien van leuke, moderne opties, zoals een ingebouwde thermometer. De thermometer meet de temperatuur van het water. Je dient bij de gewenst temperatuur zelf de waterkoker uit te schakelen. Je zult dus in de buurt van de thermometer moeten blijven. 

Met een inhoud van liefst 1,8 liter is de waterkoker prima geschikt voor de grotere gezinnen. Je plaatst hem op de 360 roteerbare basis, waarna het snel wordt gekookt. Het antikalk filter uitneembaar en voorkomt kalkdeeltjes in het theewater.  Waterkoker is ook verkrijgbaar in het zwart. Zeer populair! 

MOA Retro Waterkoker Zwart 1,7 liter

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€41,99)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am

Russell Hobbs waterkoker met thermometer

snelle waterkoker Russell HobbsDe chique Russell Hobbs Retro waterkoker met snelheid is uitgerust met de modernste technische snufjes en heeft een mooi design. De kooktijd van deze waterkoker is 103 seconden.

Net zoals meer Russel Hobbes waterkoker heeft ook deze waterkoker een handige snelkookfunctie. Eén kop water kookt in 50 seconden*, wat een energiebesparing tot 70% betekent bij elk gebruik. Dankzij de handige 1/2/3 koppen aanduiding binnenin de waterkoker, zet je nooit meer te veel water en wacht je daar niet meer onnodig lang op. Drink jij je thee liever iets koeler? Dan kun je met de ingebouwde thermometer zien hoe heet het water is. Zet hem zelf uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt.

Het uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet in je kopje terecht komen.De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
blokker.nl (€57,95)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:14 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€34,95)
blokker.nl (€44,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:14 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€102,15)
blokker.nl (€127,99)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€69,99)
amazon.nl (€69,99)
blokker.nl (€82,99)
coolblue.nl (€83,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€62,23)
bol.com (€65,16)
blokker.nl (€76,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€44,94)
bol.com (€59,99)
blokker.nl (€60,64)
fonq.nl (€64,37)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€41,99)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€60,00)
amazon.nl (€63,94)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:18 am

2 reacties

  1. Jullie geven aan dat het water voor een baby 40 graden moet zijn maar volgens mij is dit de lichaamstemperatuur dus 37 graden en niet 40 graden toch?

    1. Hi Arunsu,

      Bedankt voor je reactie. Klopt, de ideale temperatuur voor een flesje melk is ook 37 graden. Op het moment dat het water op 40 graden uit de waterkoker in het koude flesje wordt geschonken, zal de temperatuur gelijk al wat dalen. De temperatuur daalt nog meer als de schepjes flesvoeding in de fles gaan en hierna zo’n 15- 30 seconden wordt gemengd met het water. Je komt dan uit op zo’n 37 graden. Blijf altijd zelf checken of de temperatuur van de melk goed is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *