Stille waterkoker, breng meer rust in de huis

De vraag naar een stille waterkoker ontstaat vaak omdat de huidige waterkoker te veel herrie produceert. Je kunt bijna de visite niet meer verstaan en de televisie moet harder. Sommige ouders durven geen thee meer te zetten, bang om hun pasgeboren kroost wakker te maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook stille waterkokers verkrijgbaar. 

Wat is een stille waterkoker? 

Om erachter te komen hoe stil een waterkoker is, moet de hoeveelheid decibel gemeten worden tijdens het kookproces. Lastig om dit thuis te doen en daarom test Coolblue alle waterkokers in haar assortiment. Hoe cool is dat!

Waterkokers die 70 decibel of lager scoren behoren tot de categorie stille waterkoker. Het geluid is erg zacht en daarom niet storend. Je kletst gemakkelijk mee met je visite terwijl je thee aan het zetten bent.

Waterkokers die 71 tot en met 80 decibel scoren behoren tot de categorie gemiddelde stille waterkokers. Het geluid is hoorbaar, maar niet overheersend. Om een gesprek te voeren zul je je stem iets moeten verheffen.

Alles boven 81 
Het geluid is erg luid. Het is niet mogelijk om een gesprek te voeren, want het geluid is te overheersend om de ander te verstaan.

Geluidloze waterkoker

Een geluidloze waterkoker bestaat niet, de waterkoker zal altijd geluid produceren. Lees hier waarom de waterkoker geluid maakt tijdens het koken. Bedenk wel dat een waterkoker dit geluid niet langer dan een minuut produceert. Zie hieronder de resultaten van stille waterkokers.

Wat is de beste stille waterkoker?

Is de meest stille waterkoker ook de beste waterkoker? Deze vraag valt samen met de andere eisen waar jouw waterkoker aan moet voldoen. Denk aan een warmhoudfunctie, temperatuur regelaar, een dubbele behuizing of de snelheid. Om je toch een richtlijn te geven hebben wij een top 6 beste stille waterkoker samengesteld op basis van reviews en decibels. We bespreken ook de voor- en nadelen per waterkoker. 

De beste stille waterkoker 2024:

1. Philips HD9318/10

60 decibel
Eenvoudig

2. Sage Soft Top Luxe

64 decibel
Stilste RVS waterkoker
Prijzig

3. Bosch TWK4P440

68,3 decibel
Eenvoudig

4. Russell Hobbs Buckingham

65 decibel
Basis en
Luxe uitvoering

5. Inventum CBW010

65 decibel
Stil en Snel

6. Russell Hobbs Compact Home Glass

64,3 decibel
Glazen waterkoker
Compact

1. Philips Series 3000 HD9318/10

 

stille-waterkoker-217x300.jpg

Deze stille watwerkoker van Philips is eenvoudig en van goede kwaliteit. Handig is de kopsaanduiding in de waterkoker. Zo kun je makkelijker bepalen hoeveel water er in de ketel zit en kook je geen onnodig veel water. Je opent de deksel met één druk op de knop.

De waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter. De bedieningsknop brandt als de waterkoker aanstaat. Als de waterkoker het water heeft gekookt slaat hij af schakelt het lampje uit. Hierdoor zie je precies wanneer hij aanstaat en wanneer hij klaar is.

De Philips HD9318 waterkoker is erg stil. Hij heeft namelijk een maximaal geluidsniveau van 60 decibel. Dit is echt heel stil. 

Het kalkfilter filtert kalk uit het water tijdens het inschenken. Je reinigt het filter gemakkelijk onder de kraan, want hij is uitneembaar.

Beoordeling op Lidl.nl:

We waren opzoek naar een waterkoker die minder als 65db aan geluid produceerde en dezevoldeed hieraan. (60db op internet opgezocht) Ook in de praktijk.

Voor- en nadelen: 

2. Sage the Soft Luxe stille waterkoker

sage stille waterkoker Deze meest stille waterkoker is de Sage The Soft Luxe met een geluidsniveau van 64 decibel. Met een inhoud van 1,7 liter kook je water voor 8 koppen thee. De Sage the Soft Top Luxe voorkomt opspattend heet water en is hierdoor veilig in gebruik. De deksel gaat namelijk langzaam open en geeft zachtjes stoom vrij.
 

Dankzij de handige literaanduiding weet je precies hoeveel water er in de waterkoker zit. Wanneer de waterkoker klaar is, hoor je een zacht belletje rinkelen. De waterkoker heeft een kooksnelheid van 180 seconden. Dit is niet heel snel, maar een prima tijd voor een waterkoker. Hoewel de waterkoker weinig decibel produceert, merken gebruikers op dat de waterkoker nog steeds geluid produceert. 

 
Deze waterkoker heeft een metalen behuizing is hierdoor duurzamer dan een plastic waterkoker. De stille Sage Waterkoker is alleen wel erg prijzig, maar daar staat wel stilte en kwaliteit voor tegenover. Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bekijk ze bij Coolblue

Voor en nadelen: 

3. Russell Hobbs Buckingham Digital

stille waterkokerDe beste stille waterkoker die goede beoordelingen ontvangt is de Russell Hobbs Buckingham waterkoker. Deze stille waterkoker is uitgerust met Quiet Boil-technologie, waardoor water 75% stiller* aan de kook wordt gebracht.

Ideaal als je een vroege vogel of nachtuil bent en niet iedereen in huis wakker wilt maken als je een warme drank maakt. De capaciteit van 1,7 liter is ruim voldoende voor zes koppen en is daarmee een uitstekende keuze voor grote gezinnen of voor op kantoor. De Buckingham Digitale Waterkoker heeft een perfecte schenktuit om te voorkomen dat gekookt water wordt geknoeid of op je handen of het werkblad spat. Voor een opgeruimd werkblad berg je het snoer op in de draaivoet. 

Luxe uitvoering
Het apparaat is verkrijgbaar in een basismodel en in een luxe uitvoering. De luxere uitvoering is erg geschikt voor de echte theeliefhebber. Je kiest met deze waterkoker namelijk de juiste temperatuur voor jouw kopje groene thee. Je kunt zelf een temperatuur instellen in 5 stappen tussen de 60°C tot 100°C. Bekijk de luxe uitvoering hier. 

Liever zonder temperatuur regelaar?
Heb je hier totaal geen behoefte aan? Dan kun je deze waterkoker ook zonder temperatuur regelaar aanschaffen Deze is een stuk goedkoper en sneller. Bekijk deze basis waterkoker hier. 

De waterkoker is helaas slecht verkrijgbaar. 

Voor en nadelen: 

Russell Hobbs Buckingham Digital – Instelbare temperatuur

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:14 am

4. Bosch stille waterkoker TWK4P440

Bosch stille waterkokerMet de Bosch TWK4P440 DesignLine waterkoker kook je eenvoudig en vooral stil je water. Dankzij de doorzichtige indicator aan beide zijden is de inhoud makkelijk af te lezen. Zo bespaar je makkelijk water en energie door de juiste hoeveelheid te koken. Dankzij de vorm van de schenktuit heb je geen last van morsen of spatten.

De waterkoker is makkelijk  met één druk op de knop te openen. De waterkoker is verder vrij simpel zonder al te veel technische snufjes. Ook verkrijgbaar in het rood

Review op bol.com:

Mooi design, maakt weinig geluid tijdens het koken. Had eerst een philips maakte enorme veel geluid. Ondanks plastic schenktuit morst niet. Tot nu toe tevreden met Bosch

Voordelen en nadelen:

5. Inventum CBW010 stille en snelle waterkoker

stille waterkokerDe Inventum CBW010 heeft een goede prijs / kwaliteitsverhouding. De watekoker is stil en snel. De behuizing is stevig en van roestvrijstaal en een ruime inhoud van 1,7 liter. Wel wordt de behuizing heet na het koken. 

Met de literaanduiding meet je de gewenste hoeveelheid water dat je wilt koken direct af in de kan. De waterkoker vul je gemakkelijk onder de kraan dankzij de ruime vulopening. Terwijl jij het water in de kopjes schenkt, houdt het kalkfilter eventuele kalkdeeltjes tegen. Het filter is uitneembaar, dus je spoelt hem eenvoudig schoon onder de kraan.

Je kunt de waterkoker snoerloos bijvullen of uitschenken.

Voor en nadelen:

Inventum CBW010

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€26,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:19 am

6. Russell Hobbs Compact Home Glass

stille waterkokerEen kleine waterkoker maakt over het algemeen minder herrie. Zo ook de Russell Hobbs kleine waterkoker. Je bespaart niet alleen ruimte in de keuken, je bespaart ook energie! 

Deze waterkoker heeft een inhoud van 0.8 liter. Het waterniveauvenster laat je zien tot hoe ver de waterkoker gevuld is. Dankzij een perfecte schenktuit is knoeien verleden tijd! Deze stille waterkoker heeft het perfecte formaat om aan elke kookbehoefte te voldoen.

Deze stijlvolle waterkoker is een stijlvolle eyecatcher voor elke keuken.De waterkoker heeft een mooi wit licht en de blauwe ring licht op wanneer het water kookt.

Voor en nadelen:

Stille waterkokers met instelbare temperatuur 

Bovenstaande waterkokers behoren tot de categorie stille waterkokers. We hebben ook 3 waterkokers geselecteerd die hier net buitenvallen, maar toch de moeite waard zijn om te vermelden. Met deze stille waterkokers kun je zelf de temperatuur instellen en het water langer warm houden. Bekijk ze hieronder: 
stille waterkoker met temperatuur regeling

Bosch TWK7203
75 decibel

Met de Bosch TWK7203 TemperatureControl maak je jouw kopje groene thee op precies de juiste temperatuur. Deze waterkoker heeft namelijk 7 temperatuurstanden, tussen de 70 en 100 graden. De waterkoker staat stevig op de houder. Op diezelfde houder vind je ook de touchscreen knoppen waarmee je de waterkoker instelt. Na het koken, blijft het water nog tot 30 minuten lang op temperatuur.

Prijs: 89,99

4.5/5
SMeg stille waterkoker

SMEG KLF04CREU
74 decibel

Witte en groene thee komen met de SMEG KLF04CREU Crème goed tot hun recht. Op deze waterkoker stel je namelijk gemakkelijk de temperatuur in. Zo voorkom je dat blaadjes van speciale theeën verbranden en de smaak hierdoor verbittert. Heb je niet meteen tijd om het water uit te schenken? Deze SMEG waterkoker houdt het water langer warm zonder door te koken. Het uitneembare filter reinig je om kalk in je kopje te voorkomen.

Prijs: 199,-

4.5/5
Stille waterkoker Siemens

Siemens TW86103P
77 decibel

Water voor groene of witte thee kook je met de Siemens TW86103P Sensor for Senses direct op de juiste temperatuur. Je kiest uit 4 aparte temperatuurstanden. Schakel de warmhoudfunctie in om het water 30 minuten langer op temperatuur te houden.Deze waterkoker bevat details van roestvrijstaal aan de buitenkant en op de bodem van de waterkoker. De zijkanten aan de binnenzijde zijn gemaakt van BPA-vrij kunststof.

Prijs: 78,99

4.5/5

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,26)
amazon.nl (€49,26)
coolblue.nl (€51,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€53,72)
bol.com (€53,72)
blokker.nl (€59,95)
coolblue.nl (€65,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *