Snelle waterkoker, 5X de beste op een rij

snelle waterkoker

Met een snelle waterkoker bespaar je tijd. Ideaal voor drukke huishoudens, vooral als je je moet haasten om naar je werk of naar school te gaan. Snelle waterkokers worden ook gebruikt tijdens het koken om het water sneller op te warmer voor bijvoorbeeld de aardappeltjes of de groenten. 

Wanneer spreek je over een snelle waterkoker? 

We spreken van een snelle waterkoker als deze een kooktijd van 105 seconden of korter heeft. 

De kooktijd is het aantal seconden dat de waterkoker erover doet om het water te koken. De gemiddelde kooktijd voor een waterkoker komt uit op 120 seconden (2 minuten). Tijdens deze test worden de waterkokers met 0,5 L kraanwater gevuld. De test is uitgevoerd door Coolblue en ook Waterkokeradvies.nl test geregeld waterkokers op deze manier. De temperatuur van het kraanwater bepaalt ook mede de kooktijd van waterkoker. Zomers zal de temperatuur hoger zijn dan in de winter. De opgegeven tijden kunnen daarom iets afwijken.   

Je hebt ook waterkokers die een snelkookzone hebben. Met behulp van de snelkookzone zie je precies hoeveel water er nodig voor 1, 2 of 3 kopen thee. Hiermee vermijd je overmatig energie verbruik. 

Heb je weleens nagedacht over een heetwaterdispenser of een kokendwaterkraan? Hiermee kun je nog sneller over heet water beschikken. Lees hier meer over heetwaterdispensers en hier meer over Quookers.  

Zijn snelle waterkokers slecht voor je energierekening? 

Juist niet! Hoe sneller de waterkoker kookt, hoe minder energie de waterkoker verbruikt. Snelle waterkokers hebben meer vermogen waardoor het water sneller kookt. Hoe lager het vermogen hoe langer de waterkoker erover doet om het water aan de kook te krijgen en hierdoor meer stroom verbruikt. 

Welke snelle waterkoker kies je? 

Er zijn een aantal snelle waterkokers verkrijgbaar. Vooral de Russell Hobbs waterkokers scoren goed op snelheid. Staar je niet helemaal blind op de snelheid van de waterkoker. Een warmhoudfunctie, temperatuur regelaar of een dubbele behuizing zijn ook heel fijn en handig. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet. 

De beste snelle waterkoker:

Waterkoker:*Snelheid:Pluspunt:Check prijs:
1. Russell Hobbs Buckingham 84 secondenSnelkookzone check prijs
2. SMEG waterkoker102 secondenDesign en kwaliteit check prijs
3. Russell Hobbs Retro Classic100 secondenMooi Retro design check prijs
4. Bosch TWK7203 TemperatureControl7120 secondenSafe to Touch
Instelbare temperatuur
check prijs
5. Siemens TW86104P Sensor for Senses120 secondenSafe to touch
Instelbare temperatuur
check prijs
* met een inhoud van 0,5 liter
bron: Coolblue

1. Snelle waterkoker Russel Hobbs Buckingham 

Snelle waterkoker Deze snelle waterkoker heeft een hoog vermogen van 3000 watt en brengt hiermee super snel het water aan de kook. Deze snelle waterkoker is tevens een hele stille waterkoker. De Russell Hobbs Buckingham is heel licht en dat maakt het makkelijk met vullen. Met de drukknop op het handvat maak je eenvoudig de deksel open. In de waterkoker bevinden zich 3 rode schijfjes. Dit zijn aanduidingen voor het aantal koppen thee. Heel handig want zo verwarm je alleen water op wat je nodig hebt en bespaar je energie. Eén kop water kookt in 50 seconden*.

Door 360 graden voet kun je de waterkoker makkelijk terugplaatsen in alle richtingen. De waterkoker lijkt wel iets kwetsbaarder omdat de waterkoker heel licht aanvoelt. Het blauwe licht geeft een mooie sfeer tijdens het koken. 

De behuizing wordt heet tijdens gebruik. Verder beschikt de waterkoker over een automatische afslag en droogkookbeveiliging. 

Wil je liever zelf de temperatuur kunnen regelen? Kies dan voor de Russell Hobbs Buckingham Digital

*Eén kop is gelijk aan 235 ml water. Als je de kan zou vullen met 0,5 liter doet de waterkoker 84 seconden erover tot afslaan.  

Specificaties:

2. SMEG snelle waterkoker 

snelle waterkoker SMEGDe SMEG waterkoker heeft in onze test een snelheid van 102 seconden behaald. Naast dat de SMEG snel is, is hij ook nog eens vrij stil. Deze design waterkoker heeft een jaren 50 uitstraling en beschikt over een stevige behuizing van metaal. Dat maakt de waterkoker stoot en slijtvast, maar ook wat zwaar en heet aan de buitenkant.

De klep gaat open door middel van de drukknop aan de bovenkant. De 360 graden voet maakt het handig met oppakken en neerzetten. 

Verder beschikt de waterkoker over een droogkookbeveiliging en automatische afslag. Het filtertje in de schenktuit houdt de kalkdeeltjes in het water tegen. Het kalkfilter is eenvoudig uit te nemen en schoon te maken. 

De waterkoker is verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren. Van matzwart tot roze. Wil je ook de temperatuur kunnen instellen? Kies dan voor de SMEG KLF04. Of liever een kleinere uitvoering? Bekijk dan de SMEG mini waterkoker. Lees hier alles over de SMEG waterkoker en beschikbare kleuren. 

Specificaties: 

3. Russell Hobbs Retro Classic

snelle waterkoker Russell HobbsDe chique Russell Hobbs Retro waterkoker met snelheid is uitgerust met de modernste technische snufjes en heeft een mooi design. De kooktijd van deze waterkoker is 100 seconden. 

Net zoals meer Russel Hobbes waterkoker heeft ook deze waterkoker een handige snelkookfunctie. Eén kop water kookt in 50 seconden*, wat een energiebesparing tot 70% betekent bij elk gebruik. Dankzij de handige 1/2/3 koppen aanduiding binnenin de waterkoker, zet je nooit meer te veel water en wacht je daar niet meer onnodig lang op. Drink jij je thee liever iets koeler? Dan kun je met de ingebouwde thermometer zien hoe heet het water is. Zet hem zelf uit zodra de gewenste temperatuur is bereikt. 

Het uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet in je kopje terecht komen. 

De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige

Specificaties

4. Bosch TWK7203 TemperatureControl7

snelle waterkoker met temperatuur regelingDe snelste waterkoker is de Bosch TWK7203 TemperatureControl7. Deze waterkoker heeft een enorm snelle kooktijd van 70 seconden! Naast dat deze waterkoker snel is, kun je ook kiezen uit 7 temperatuurstanden. Ideale waterkoker voor groene en witte thee of met kinderen in huis. 

De waterkoker staat stevig op de houder. Op diezelfde houder vind je ook de touchscreen knoppen waarmee je de waterkoker instelt. Na het koken, blijft het water nog tot 30 minuten lang op temperatuur door de warmhoudfunctie. 

Handig, wanneer je toch onverhoopt wordt opgehouden. Zo kun je toch op de juiste temperatuur, het water voor jouw kopje witte thee inschenken. 

Je hebt last van minder kalk door de afneembare kalkfilter en door de dubbelwandige behuizing wordt de waterkoker niet heet aan de buitenkant. Fijn met kinderen. 

Deze waterkoker is ook een Coolblue’s keuze

Specificaties: 

5. Siemens TW86104P Sensor for Senses

Siemens waterkokerEen snelle waterkoker met goede beoordelingen krijgt is Siemens TW86104P Sensor for Senses.

Deze waterkoker heeft een kooktijd van 120 seconden. Niet enorm snel maar compenseert dit met het gebruiksgemak. 

Je kunt kiezen uit 4 aparte temperatuurstanden. Zo kun je kiezen voor 70,°C 80°C, 90°C of 100°C.

Schakel de warmhoudfunctie in om het water 30 minuten langer op temperatuur te houden. Zo schenk je meerdere koppen thee achter elkaar in, zonder dat je het water opnieuw hoeft te koken.

Deze waterkoker bevat details van roestvrijstaal aan de buitenkant en op de bodem van de watekoker. De zijkanten aan de binnenzijde zijn gemaakt van BPA-vrij kunststof. De waterkoker wordt niet heet aan de buitenkant. 

De waterkoker is verkrijgbaar in het zwart, grijs en in het rood.

Specificaties:

Deze waterkokers zijn ook snel

Bovenstaande waterkokers zijn onderworpen aan snelheidstesten. Hiervan weten we exact de snelheid. We hebben ook 3 waterkokers geselecteerd waarbij geen snelheidstest is gedaan maar die wel aangemerkt staan als snelle waterkokers. Bekijk ze hieronder: 
Princess 236046 Quick Boil

Princess Quick Boil

Met de Princess 236046 Quick Boil RVS Waterkoker kook jij snel en veilig water. De Waterkoker komt met een roestvrijstalen behuizing, een vermogen van 3.000 watt en heeft een inhoud van 1.7 liter. De waterkoker heeft een verborgen verwarmingselement en een 360⁰ draaibare basis.

Prijs: 34,99

5/5
Philips Daily collection

Philips HD9352/70

De Philips HD9352/70 waterkoker is gemaakt van robuust RVS, waardoor je verzekerd bent van een langdurig en betrouwbaar gebruik. Het fijnmazige filter vangt minuscule kalkaanslagdeeltjes op. Het verwarmingselement van deze waterkoker is plat, waardoor je sneller water kookt.

Prijs: 36,99

4.1/5
Snelle waterkoker Braun

Braun WK 3100

De Braun WK 3110 BK waterkoker heeft een vermogen van 3000 Watt en een compacte inhoud van 1,7 liter. Deze Braun waterkoker kan dankzij het snelkooksysteem 200ml/1kop in 45 seconden koken. Hierdoor kun je snel genieten van één kop thee of wanneer je heet water nodig hebt.

Prijs: 49,95

5/5

Andere bezoekers lazen ook:

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€58,73)
blokker.nl (€60,98)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: november 29, 2023 - 2:16 pm

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€60,00)
blokker.nl (€90,79)
amazon.nl (€97,89)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: november 29, 2023 - 2:13 pm

2 Reacties

  1. Leuke informatieve site. Denk wel aan de juiste spelling (geen t’s) in bijvoorbeeld: Ik word niet gesponsord & vermijd je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *