Russel Hobbs Buckingham Review

Een populaire waterkoker die veel voorkomt in onze top 10 lijsten is de Russel Hobbs Buckingham waterkoker. De waterkoker is namelijk erg snel en ook nog eens stil. Wij hebben deze Russel Hobbs mogen reviewen en schrijven in dit expert verslag onze bevindingen van de waterkoker. 

Russel Hobbs drukknopDe eerste indruk

De waterkoker is vrij licht in vergelijking met andere waterkokers. Dit maakt het vullen met water makkelijker. Met de handige drukknop op het handvat open je eenvoudig de klep van de waterkoker. Zo hoef je niet apart een deksel eraf te halen.

Tijdens het kookproces zie je een mooi blauw led licht oplichten wat de waterkoker een mooie uitstaling geeft, vooral in het donker.  

Kooktijd tot afslaan

De Russel Hobbs Buckingham waterkoker is door het hoge vermogen van 3000 watt snel. In 84 seconden heb je 500 milliliter kraanwater aan de kook. Dit is genoeg voor 2 koppen thee. Omdat de waterkoker zo snel is door het hoge vermogen, bespaar je energie. 

Russel Hobbs Buckingham reviewGeluidsniveau

Deze stille waterkoker is uitgerust met Quiet Boil-technologie, waardoor water 75% stiller* aan de kook wordt gebracht. De Russel Hobbs Buckinham is heerlijk stil! In onze test met een goede microfoon op 20 centimeter afstand meten we gemiddeld 64 decibel. Zo wordt de rest van het huis niet gewekt als jij water kookt. Bekijk alle stille waterkoker hier

Gebruiksgemak

De waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter. Dankzij de handige 1/2/3 koppen aanduiding zet je nooit meer te veel water.

Je kunt ook het waterniveau bekijken op de waterkoker via het venster aan de zijkant, handig als je bijvoorbeeld 1 liter gekookt water nodig hebt voor het koken van je avondmaal. Dit venster beslaat overigens wel, dus soms wat lastig af te lezen.

De 360 graden voet maakt het mogelijk om de waterkoker makkelijk terug te plaatsen. 

Zowel de voet als de waterkoker zelf zijn heel licht. Dit is fijn, maar kan ook de indruk geven dat de kwaliteit wat minder is.

De waterkoker is ook verkrijgbaar in een luxere uitvoering.  Met luxere uitvoering kies je de juiste temperatuur voor jouw kopje groene thee. Je kunt zelf een temperatuur instellen in 5 stappen tussen de 60°C tot 100°C. Bekijk de luxe uitvoering hier.

 

Waar moet je opletten bij deze waterkoker?

De waterkoker wordt heet aan de buitenkant.  De waterkoker wordt snel wat vlekkerig aan de buitenkant. Je kunt dit voorkomen door de waterkoker af te doen met een vochtige doek.  Doordat de waterkoker heel licht is, maakt dit hem tegelijk ook wat kwetsbaarder voor deukjes. 

 

Veiligheid

De waterkoker beschikt over een droogkookbeveiliging en slaat automatisch af als het water kookt. De waterkoker is verder BPA vrij waardoor je geen giftige stoffen binnenkrijgt. 

Eindconclusie waterkokertest Russel Hobbs Retro 

Ben je opzoek naar een betaalbare, stille waterkoker dan is de Russel Hobbs Buckingham een goede keuze. Kijk hieronder de video voor een betere indruk. 

De voor- en nadelen nog even op een rijtje:

+ Snelle kooktijd van 84 seconden
+ Voet is 360 graden draaibaar
+ Afneembaar kalkfilter
+ Goede prijs / kwaliteit
+ Stil 
– Geen warmhoudfunctie
– Wordt heet aan de buitenkant
– Kwetsbaar voor deukjes en vlekjes

Expert Score: 

4,2 / 5 

Externe reviews 

Op Amazon krijgt deze waterkoker een 4,3 / 5 sterren op basis van 420 beoordelingen

Alternatieven voor Russel Hobbs Buckingham

De Russel Hobbs Hobbs is niet alleen stil, hij is ook nog eens snel. Wil je toch nog even kijken naar andere waterkokers die snel en stil zijn? Lees dan onze blog over stille waterkokers of snelle waterkokers

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€39,87)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:20 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *