Review Bosch Styline Waterkoker, testrapport inclusief video

Een waterkoker waarmee je zelf je temperatuur kan bepalen is de Bosch Styline waterkoker. Deze waterkoker is al jaren favoriet bij mensen die hun kopje thee net iets anders drinken. Wij hebben van Bosch de Styline waterkoker mogen testen. In dit testrapport lees je onze persoonlijke bevindingen en zie je onze korte video review. 

foto van de Bosch TWK8613P Styline waterkoker ingezoomtDe eerste indruk

De Bosch Styline waterkoker is vrij groot in vergelijking met andere waterkokers. Met de drukknop op het deksel open je eenvoudig de klep van de waterkoker. Fijn is dat dit het vullen gemakkelijk maakt. 

In tegenstelling tot veel andere waterkokers bedien je de Bosch Styline niet op de waterkoker maar op de voet. Omdat de waterkoker dubbelwandig is voelt hij wel wat zwaarder.

De Waterkoker geeft een luide piep als deze klaar is. Je kunt dit zien als een voordeel, zo hoor je goed wanneer de waterkoker klaar is, maar sommige gebruikers vinden de piep te luid klinken. De piep is helaas niet uit te zetten.

Bosch Styline waterkoker reviewKooktijd tot afslaan

De waterkoker valt met zijn vermogen van 2400 watt in de middenmoot qua snelheid. In onze test hadden we in 100 seconden 500 milliliter kraanwater aan de kook, genoeg voor 2 koppen thee. De waterkoker is dus niet de snelste maar zeker niet de langzaamste. 

Geluidsniveau

De Bosch Styline is heerlijk stil! In onze test met een goede microfoon op 20 centimeter afstand meten we gemiddeld 64 decibel. Wel hoor je een luid piepje als de waterkoker klaar is met opwarmen. 

Gebruiksgemak Bosch Styline waterkoker

De Bosch waterkoker heeft een capaciteit van 1,7 liter. Dankzij de 4 temperatuurstanden (70/80/90 en 100) zet je eenvoudig het lekkerste kopje thee. Want wat nog steeds niet iedereen weet; groene thee komt beter tot zijn recht bij een temperatuur onder het kookpunt dan bijvoorbeeld dan zwarte thee.

Heb je visite, of drink je bijvoorbeeld graag meerdere koppen thee redelijk kort achter elkaar, dan biedt de warmhoudfunctie uitkomst. Deze houd je water tot 1 uur op temperatuur.

Je kunt ook het waterniveau bekijken op de waterkoker via het venster aan de zijkant, handig als je bijvoorbeeld 1 liter gekookt water nodig hebt voor het koken van je avondmaal.

Wat opvalt: De vrijkomende condens uit de schenktuit, tijdens het koken, is minimaal. Sommige waterkokers kunnen flink walmen als het water kookt, maar deze dus niet. Fijn als de waterkoker onder een kwetsbaar kastje staat.

SafetoTouch Bosch StylineVeiligheid

De waterkoker beschikt over een droogkookbeveiliging en slaat automatisch af als het water kookt. Heel fijn is dat de Bosch Styline ‘safe-to-touch’ is. Natuurlijk voel je wel dat de waterkoker warm is, maar je zult je hand niet branden aan deze waterkoker.

Externe reviews

Vanwege alle voorgaande punten scoort deze waterkoker erg goed. Bij bol krijgt deze een 4,5 uit 5 en bij Amazon een 4,6 uit 5.

 Kijk hieronder voor de actuele prijzen en aanbiedingen.

Bosch waterkoker TWK8613P

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€83,00)
amazon.nl (€67,35)
blokker.nl (€82,95)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:15 am

Eindconclusie waterkokertest Bosch Styline 

De Bosch Styline is een echte all-round waterkoker en 1 van de meest complete waterkokers die we hebben getest. Hij is redelijk stil, redelijk snel, safe-to-touch, watertemperatuur is instelbaar en heeft een warmhoudfunctie.

De voor- en nadelen nog even op een rijtje:

+ Snelle kooktijd van 100 seconden
+ Voet is 360 graden draaibaar
+ Afneembaar kalkfilter
+ Goede prijs / kwaliteit
+ Redelijk stil 
+ Warmhoudfunctie
+ Safe to Touch 
– Piept als het water op temperatuur is 
– Iets groot 

 

Expert score: 

4.7/ 5 

Alternatieven voor Bosch Styline

Een andere waterkoker die ook erg goed beoordeeld wordt is de Bosch TWK7203 Het verschil is dat deze uitvoering een touchscreen heeft op de voet in plaats van knoppen. 

Wil je toch nog even kijken welke  andere vergelijkbare waterkokers er  zijn? Lees dan ons artikel over waterkokers met instelbare temperatuur hier.

Meer Bosch Waterkokers: 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€83,00)
amazon.nl (€67,35)
blokker.nl (€82,95)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:15 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€88,46)
blokker.nl (€99,99)
amazon.nl (€88,46)
coolblue.nl (€89,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,26)
amazon.nl (€49,26)
coolblue.nl (€51,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€39,99)
amazon.nl (€39,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:14 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *