Beste retro waterkoker, 5X de hipste op een rij

beste retro waterkoker

Wat is een retro waterkoker?

Een retro waterkoker is een nieuwe waterkoker in de stijl van een vervlogen tijdperk. Het is het beste van twee werelden, de mooie retro-esthetiek aan de buitenkant en de moderne technologie aan de binnenkant.

Als je je keuken een upgrade wilt geven, is een retro waterkoker de ideale manier om een beetje vervlogen charme toe te voegen zonder je aan het hele retro thema te binden. Je kopje thee drink je in ieder geval een stuk stijlvoller. 

Wat is de beste retro waterkoker? 

Naast het mooie design van de waterkoker is het ook handig als deze over andere technische functies beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een 360 graden draaibare voet, een uitneembare kalkfilter of een temperatuurmeter. Bekijk hieronder de top 5 beste retro waterkoker. Hierin meegenomen het design en de reviews van andere gebruikers. Ben je echt opzoek naar een fluitketel in een modern jasje? Lees dan hier ons artikel over de elektrische fluitketel. 

1. Retro waterkoker KitchenAid Artisan 

beste Retro waterkoker Met deze mooie retro waterkoker kook je water op precies de juiste temperatuur. Je stelt de temperatuur gemakkelijk in tussen de 50 ℃ en 100 ℃. De waterkoker heeft een super snelle kooktijd van 107 seconden, zodat jij niet lang hoeft te wachten op jouw kop thee. Wanneer het geluidssignaal klinkt, weet je dat de waterkoker klaar is. De temperatuurmeter aan de voorkant van de waterkoker laat zien wat de temperatuur van het water is. Handig om te bepalen of het water nog warm genoeg is voor het zetten van een tweede of derde kop thee. Deze waterkoker heeft een dubbele wand waardoor het water langer warm blijft en de wand minder heet aanvoelt dan gemiddeld. De inhoud van de ketel is 1,5 liter. 

Voor- en nadelen:

2. Russell Hobbs Retro waterkoker

snelle waterkoker Russell HobbsDeze chique Russell Hobbs Retro waterkoker met snelheid is uitgerust met de modernste technische snufjes en heeft een mooi design. De kooktijd van deze waterkoker is 103 seconden.  Dit is heel snel Net zoals meer Russel Hobbes waterkoker heeft ook deze waterkoker een handige snelkookfunctie. Eén kop water kookt in 50 seconden*, wat een energiebesparing tot 70% betekent bij elk gebruik. Dankzij de handige 1/2/3 koppen aanduiding binnenin de waterkoker, zet je nooit meer te veel water en wacht je daar niet meer onnodig lang op. Het uitneembare kalkfilter zorgt ervoor dat kalkdeeltjes niet in je kopje terecht komen. De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige

Voor en nadelen: 


Russell Hobbs Retro Vintage Cream

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€61,99)
amazon.nl (€65,29)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

Russell Hobbs Retro Ribbon Red

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€61,95)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

3. Retro waterkoker SMEG

beste retro waterkoker De waterkokers van SMEG vallen meteen in de smaak en geven jouw keuken een upgrade. De mooie retro look met een roestvrijstalen behuizing in een opvallende frisse kleur maken deze waterkoker uniek. Ze hebben nu zelfs een champagne kleur en ook mat zwart!

De indicator van deze waterkoker duidt zowel het aantal liters als het aantal kopjes aan. Zo zie je snel of je genoeg water kookt voor jou en je gasten. Om het deksel te openen, druk je de knop in boven op het deksel. Je plaatst de koker gemakkelijk op zijn station dankzij de 360 graden draaibare voet. Reinig het uitneembare filter in de tuit om de zoveel tijd, om te voorkomen dat kalk in het gekookte water komt. De kook tijd van deze waterkoker is 114 seconden. 

Drink jij veel groene thee en wil jij zelf de temperatuur instellen ? Kies dan voor de SMEG waterkoker met 7 temperatuurstanden. Bekijk deze hier.

Wil je alle soorten en maten op een rijtje? Bekijk dan onze SMEG waterkoker pagina met alle actuele prijzen en voorraden. 

Voor- en nadelen:

4. De De’Longhi Icona Vintage

retro waterkoker De’Longhi maakt goede kwaliteit waterkokers. Ze gaan jaren mee en voelen prettiger aan dan andere waterkokers. Deze mooie waterkoker met een jaren 50 look is dan wel iets prijziger dan een normale waterkoker, maar de komende jaren bereid jij veilig je kopje thee. Naast een droogkookbeveiliging (wat betekent dat hij uit gaat als de ketel leeg is) biedt deze waterkoker ook een redelijk snelle kookfunctie, een verwijderbaar kalkfilter en een inhoud van 1,7 liter. 

Er is ook een hele mooie groene variant beschikbaar, maar helaas vaak uitverkocht. 

Voor- en nadelen: 

5. Retro waterkoker van MOA

MOA retro waterkoker De retro waterkoker EK3TB van het merk MOA is een echte blikvanger. De waterkoker ziet er uit als een ouderwetse fluitketel en is gemaakt van zwart roestvrij staal. Het geeft het product een stijlvolle en retro-look. De retro-look wordt gecombineerd met een handige, ingebouwde thermometer. Hiermee zie je in één oogopslag hoeveel graden Celsius het water is. Ideaal als je je water niet helemaal kokend wilt hebben. Een groene thee komt bijvoorbeeld beter tot zijn recht als deze bereid wordt met water dat 70 tot 75 graden Celsius warm is. De waterkoker van MOA ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Lees ze hier.

Voor- en nadelen:

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€60,00)
amazon.nl (€64,95)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:10 am

Verkrijgbaar bij:

coolblue.nl (€61,99)
amazon.nl (€65,29)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€61,95)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€79,28)
amazon.nl (€79,28)
coolblue.nl (€89,00)
blokker.nl (€109,30)
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€78,11)
bol.com (€91,00)
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€34,99)
blokker.nl (€37,99)
fonq.nl (€37,99)
amazon.nl (€43,99)
laatst bijgewerkt op:: juli 21, 2024 - 1:09 am

1 reactie

  1. Leuk artikel en top zo’n retro waterkoker! Doe mij die Zwarte van Moa maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *