Keramische waterkoker, een elektrische theepot met sfeer

Een keramische waterkoker brengt sfeer in de keuken en aan tafel. Door de vorm van de waterkoker lijkt het net alsof je een theepot op tafel hebt staan. Een leuk item om kado te geven of om gewoon zelf te kopen. Vanwege het tijdloze ontwerp past een keramische waterkoker in elke keuken. 

Wat zijn de voordelen van een keramische waterkoker? 

Waterkokers in de vorm van een theepot zijn bijna allemaal gemaakt van keramiek. Hierdoor zijn keramische waterkokers slijtvast en hittebestendig. Het handvat van de keramische waterkoker is ook gemaakt van keramiek en wordt niet heet. Wel zo handig. Daarnaast houdt het keramische materiaal lange tijd warmte vast. Zo kun je langer het water warmhouden aan de ontbijttafel. 

Een keramische theepot is wel iets kleiner dan een normale waterkoker. De meeste keramische waterkokers hebben een inhoud van 1 liter. Een keramische waterkoker breekt iets sneller en is zwaarder dan bijvoorbeeld een waterkoker van RVS of kunststof.  

Welke keramische waterkoker is de beste?

Een keramische waterkoker wordt veelal uitgezocht op de uitstraling, net zoals een elektrische fluitketel. Daarnaast is het ook fijn als de waterkoker andere handige functies heeft zoals een droogkookbeveiliging, 360 graden voet en een automatisch afslag. We hebben de beste keramische waterkokers op een rij gezet. De lijst is samengesteld op basis van reviews, prijs- kwaliteitsverhouding en uitstraling van de waterkoker. 

Concept keramische waterkoker

keramische waterkokerDe waterkoker maakt indruk met zijn unieke ontwerp dat stijlvol keramiek en houtstructuur combineert. Voordeel is dat hij ook als klassieke theepot gebruikt kan worden en je favoriete drankje direct op tafel kan serveren. Het heeft een inhoud van 1 l en is dus geschikt voor woningen met minder leden. De waterkoker is gemaakt van hoogwaardig, zeer duurzaam en gezond keramiek.

De waterkoker is voorzien van een afneembaar keramisch deksel met praktische valbeveiliging, wat je niet alleen zal waarderen bij het vullen met water, maar ook tijdens onderhoud. Het verborgen verwarmingselement voorkomt ophoping van vuil. Praktisch is ook de draaivoet met ruimte voor het snoer, waar je de waterkoker onder elke hoek kunt plaatsen.

De waterkoker heeft een dubbel veiligheidssysteem. De waterkoker schakelt automatisch uit wanneer hij het kookpunt bereikt en ook wanneer je hem per ongeluk zonder water aanzet. Verkrijgbaar in 3 kleuren. 

Specificaties: 

Concept RK0062 1,0 liter keramische waterkoker

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€47,88)
amazon.nl (€47,88)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:23 am

Bestron keramische waterkoker

Bestron keramische waterkokerDe leukste en gezelligste waterkokers zijn de Bestron waterkokers uit de Sweet Dreams lijn. In een mum van tijd kookt het water voor een heerlijk bakje thee. Deze theepot is snoerloos en heeft een inhoud van 0.8 liter.

De Bestron DTP800SD is voorzien van een droogkookbeveiliging en een automatische kookstop. Het geïntegreerd verwarmingselement is ongevoelig voor kalkaanslag. Tevens heeft de Bestron keramische waterkoker een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding én met maar liefst 5 jaar garantie! De afneembare deksel heeft een veiligheidssluiting en de voet is 360 draaibaar.

De Sweet Dreams lijn staat prachtig in iedere keuken! 

Specificaties: 

Bestron keramische waterkoker/theepot DTP800SD

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€35,39)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:23 am

Adler theepot waterkoker

Keramische waterkoker AdlerAD 1280 keramische ketel is de perfecte combinatie van traditie en moderniteit, enerzijds een traditionele grondstof: keramiek, anderzijds, elektrische voeding. Keramiek verandert de smaak van water niet. Hiermee kun je snel water voor thee koken voor 4-5 personen dankzij het vermogen van 1500 W.

Uitgerust met ingebouwde interne waterniveau-indicator. Bij oververhitting wordt de waterkoker na kokend water automatisch uitgeschakeld. De thermische zekering voorkomt ook het gebruik van een lege waterkoker, waardoor energie wordt bespaard en de veiligheid van de gebruiker wordt beschermd.

Voor het gemak is het uitgerust met een draaivoet, platte bodem en roestvrijstalen verwarmingselement, evenals een lamp die informeert over kokend water. Laat 1,2 liter water in eenmaal koken.

Specificaties: 

Adler AD 1280 – Theepot Waterkoker 1,2L – wit – keramisch

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:23 am

Esperanza Keramieke waterkoker

keramische waterkokerDeze stijlvolle waterkoker is gemaakt van hoogwaardig keramiek. Vanwege het tijdloze ontwerp past deze waterkoker in elke keuken. De waterkoker is uitgerust met een ingebouwd verwarmingselement en daardoor kun je makkelijk de waterkoker op het element zetten. Het handvat wordt niet heet, waardoor je makkelijk de waterkoker na het koken van het water op kunt pakken en een heerlijk kopje thee kunt zetten!

Door de 360 graden voet kun je de waterkoker in iedere gewenste richting terugzetten. De droogkookbeveiliging en automatische afslag maken deze waterkoker veilig om te gebruiken. 

De Esperanze ontvangt wisselende reviews. Gebruikers geven aan dat de waterkoker erg kwetsbaar is en er geen waterfilter aanwezig is. De keramische waterkoker is wel stil en snel. Lees de reviews op bol.com.

Specificaties: 

Esperanza EKK010E elektrische waterkoker Alamere 1,2 l, keramiek wit

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:23 am

Concepts keramische waterkoker met bloemendesign

Keramische waterkokerEen andere fijne elektrische theepot van keramiek is de Concepts RK001one. Door het vrolijke uiterlijk een favoriet in veel keukens. 

De waterkoker was gemaakt van hoogwaardige en veilige materialen. Het verwarmingselement is ingebouwd en de waterkoker schakelt automatisch uit. Door het waterniveau-indicator in de ketel kun je gemakkelijk zien hoeveel water je kookt. De waterkoker beschikt over een lampje als deze aanstaat. Door de 360 graden voet kun je de waterkoker in iedere gewenste richting terugzetten

Bij aankoop ontvang je een garantiecertificaat  van 24 maanden. 

Specificaties: 

CONCEPT Hausgeräte RK0010ne keramische waterkoker

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€46,67)
bol.com (€46,69)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:23 am
 • Hoe maak je een keramische waterkoker schoon?

  Afhankelijk van de hardheid van het water, kan zich kalk op het verwarmingselement afzetten. Maak daarom het verwarmingselement regelmatig schoon.

  1. Neem de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.

  2. Vul de waterkan tot het MAX.-niveau met een azijnoplossing en breng dit aan de kook. 

  3. Laat de azijnoplossing een paar uur weken in de waterkan.

  4. Gooi de waterkan leeg en vul deze tot het MAX.-niveau met schoon water en breng dit aan de kook. 

  Gooi de waterkan weer leeg. Herhaal dit tweemaal. 

  LET OP:
  Gebruik voor het ontkalken nooit ammoniak of dergelijke. Deze zijn schadelijk voor uw gezondheid. Gebruik uitsluitend een azijnoplossing of speciaal in de handel verkrijgbare kalkoplosmiddelen. 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€47,88)
amazon.nl (€47,88)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:23 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€35,39)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:23 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€46,67)
bol.com (€46,69)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:23 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *