Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Wat is een Smart Waterkoker?

Een smart waterkoker, of slimme waterkoker, is een waterkoker die je kunt bedienen met je smartphone. Je kan zo op afstand de waterkoker aan- en uitzetten.

Wat zijn de voordelen van een Smart Waterkoker?

  • Middels een bijbehorende app op je smartphone kan je je waterkoker aan zetten.
  • Zo kan je vanuit je luie stoel de waterkoker aanzetten, zodat als je in de keuken komt je direct een kop thee kan pakken
  • Of ook fijn: stel een alarm in met vaste tijden waarop je gekookt water wilt hebben. Zo vind je elke ochtend alvast heet water voor de thee bij het ontbijt. 
  • Een slimme waterkoker stuurt een reminder zodra het water bijgevuld moet worden.
  • De meeste slimme waterkokers combineren fijne extra’s zoals de optie om verschillende temperaturen in te stellen.
  • Als een slimme waterkoker in te stellen is vanaf zo’n 30 graden Celcius, dan is dit ideaal voor het maken van flesvoeding voor baby’s. Vooral ‘s nachts kan dit erg prettig zijn, aangezien je vanuit bed alvast de waterkoker aan kan zetten. 
  • Doordat de waterkoker op afstand te bedienen is, voelt het met een slimme waterkoker alsof je direct heet water hebt. Dat maakt een smart waterkoker een goed alternatief voor een kokend water kraan of heetwaterdispenser. Die zijn vaak duurder in aanschaf en moeten geïnstalleerd worden in je keuken.

Wat is de beste slimme waterkoker?

De beste smart waterkoker die momenteel verkrijgbaar is, is de Princess Wifi moments.

Een alternatief is de Xiaomi Mi Smart Kettle Pro. Het gebruik van de Mi Smart Kettle is eenvoudig. Je pakt de slimme waterkoker uit en stopt de stekker in het stopcontact. Vervolgens download je de bijbehorende App en maak je verbinding met de waterkoker.

Lees alles over de waterkokers met app in dit artikel.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids