Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Wat is droogkookbeveiliging?

Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat een waterkoker een droogkookbeveiliging heeft. Hiermee voorkom je dat de waterkoker door blijft gaan met verwarmen ondanks dat er geen water meer in zit. Alle waterkokers die je vind op waterkokeradvies.nl hebben een droogkookbeveiliging.

Hoe werkt een droogkookbeveiliging?

De droogkookbeveiliging zorgt dat de waterkoker automatisch uitschakelt als deze wordt ingeschakeld terwijl deze weinig of geen water bevat of al er tijdens het gebruik al het water in de waterkoker verdampt is. 

Om de waterkoker weer opnieuw te kunnen gebruiken vul je deze eerst met koud water. Als je de waterkoker weer op de voet plaatst, is de droogkookbeveiliging opnieuw ingesteld en kun je ‘m weer inschakelen. 

Automatische uitschakeling vs Droogkookbeveiliging.

Sommige waterkokers hebben droogkookbeveiliging maar geen automatisch uitschakeling. Sommige waterkokers hebben dat allebei. Er is soms verwarring of automatische uitschakeling hetzelfde is als een droogkookbeveiliging. Dit is echter niet het geval.

Automatische uitschakeling zorgt ervoor dat de waterkoker uitschakelt zodra het water kookt. Droogkookbeveiliging voorkomt dat de waterkoker overhit raakt omdat er te weinig water in de kan zit.

Wil je meer weten over de veiligheid van een waterkoker? Lees het complete artikel over veiligheid van de waterkoker.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids