Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Is het gevaarlijk om water 2x te koken?

Een hardnekkig gerucht is dat het gevaarlijk is om water 2x te koken. Dit zou leiden tot hogere concentraties van schadelijke stoffen in het water, die ernstige gezondheidseffecten kunnen hebben.

Kan je zonder gevaar water twee keer koken?

Je kunt zonder probleem water twee keer koken.

Wat zeggen de ‘tegenstanders‘ dan? “De samenstelling van het water wordt gewijzigd wanneer het wordt gekookt.”
Schadelijke chemicaliën hopen zich op als water meerdere keren wordt gekookt.

Maar, daarvoor moeten ze uiteraard wel eerst aanwezig zijn in het water. Stoffen zoals arseen en nitraten worden inderdaad in verband gebracht met een verhoogde kans op bepaalde ziekten. Echter, zijn deze stoffen niet aanwezig in zodanige hoeveelheden dat er gezondheidsrisico’s ontstaan.

Ons drinkwater bevat veel te lage concentraties arseen, nitraten of fluoride om te leiden tot gezondheidsrisico’s bij het twee keer koken van water.

Ben je op zoek naar veilige waterkoker? Met een automatische uitschakeling na het bereiken van het kookpunt, droogkookbeveiliging, geen snoer aan de ketel en ook nog ‘safe-to-touch’ kan er bijna niets meer fout gaan bij de Tefal Safe’Tea.

[dfrcs name = “Tefal Safe’Tea KO2608 waterkoker”]

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids