Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Wat veroorzaakt het Witte Schuim op mijn Thee?

Soms is het water na het verwarmen niet helemaal helder. Er lijkt een melkachtige gloed in het water te zitten en dat ziet er niet altijd heel smakelijk uit. Herken je dit? Gelukkig is het ongevaarlijk en makkelijk op te lossen.

Wit water na koken?

Als je ongeduldig bent en de waterkoker vroegtijd uitzet, als je een heetwaterdispenser of heetwaterkraan gebruikt waarbij

het water nét onder het kookpunt blijft kan je last hebben van wit water. Wat je ziet zijn belletjes opgelost zuurstof die tevoorschijn komen als de temperatuur van het water omhoog gaat.

Hoe lager de temperatuur van water, hoe meer zuurstof en andere gassen er in op kunnen lossen. Dus bij een verhoging van temperatuur komt dit gas tevoorschijn.

Als het water veel kalk bevat kan je hier nog extra last van hebben. Hoe harder het kraanwater, hoe meer opgeloste mineralen in het water. Deze mineralen kunnen net als de gassen zorgen voor schuim.

Wit Schuim op je thee?

Als je vervolgens je theezakje in het water doopt reageren die stoffen, komen alle belletjes naar boven en zo ontstaat er een schuimlaagje op je thee.

Het ziet er wat vreemd en misschien onsmakelijk uit, maar het kan geen enkel kwaad. Als je zorgt dat je het water echt tot het kookpunt brengt zul je er geen last meer van hebben.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids