Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Kan ik mineraalwater koken in mijn waterkoker?

Je wilt het lekkerste kopje thee zetten of hebt even geen ‘tapwater’ tot je beschikking en wilt toch water koken.
Je vraagt je misschien af of je waterkoker zonder problemen bronwater of mineraalwater kan koken Of heb je gehoord dat je babyvoeding het beste kan maken met Spa Blauw of Bar le Duc. We hebben het voor je uitgezocht.

Kan ik bronwater koken in mijn waterkoker?

Je kunt zonder problemen bronwater koken in je waterkoker.

Thee zetten met Spa Blauw?

Het kraanwater in Nederland is over het algemeen redelijk zacht. Kalkaanslag is dus goed onder controle te houden, mits je je waterkoker goed onderhoudt. Bron- of mineraalwater als Spa Blauw of Bar le Duc is nog zachter en laat daardoor (bijna) geen kalkaanslag achter in je waterkoker.

Er zijn een aantal enthousiastelingen die zweren bij thee gemaakt met bronwater. “De thee met bronwater smaakt helder, is zacht op je tong en smaakt licht zoetig. De smaak blijft langer hangen in je mond dan wanneer ik de thee met kraanwater proef. Deze smaakt bitter en voelt ruw op je tong”. aldus Tessa op Trendhunters.nl

Ons advies zoals altijd als het op smaak aankomt; bepaal zelf wat voor jou lekker smaakt. Maar het is zeker de moeite waard eens thee gemaakt met bronwater te proberen!

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids