Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Hoe ontkalk je een heetwaterdispenser?

Sommige heetwaterdispensers beschikken over een vervangbare kalkfilter, andere heetwaterdispensers moet je zelf regelmatig ontkalken. We leggen je uit hoe je je heetwaterdispenser reinigt, ontkalkt en onderhoud.

Reinigen van je heetwaterdispenser

  1. Schakel je waterdispenser altijd volledig uit, trek vervolgens de stekker uit het stopcontact en laat ‘m volledig afkoelen voordat je begint met schoonmaken.
  2. Gebruik een vochtige doek om de behuizing van het apparaat schoon te maken. Voorkom daarbij het gebruik van chemische- of schuurmiddelen.

Ontkalken van je heetwaterdispenser

  1. Om de prestaties te behouden, raden wij bij regelmatig gebruik aan het apparaat minstens één keer per maand te ontkalken.
  2. Voeg een scheutje (natuur!)azijn aan het water toe en laat de heetwaterdispenser twee of drie keer helemaal doorlopen op 100 ° C.
  3. De kalk zal hierdoor volledig worden verwijderd.
  4. Giet hierna schoon kraanwater in het reservoir en spoel de dispenser twee keer goed door voordat je ‘m weer gebruikt.

Lees voor meer tips over het ontkalken van je heetwaterdispenser ook het artikel over het ontkalken van een waterkoker.

 

Onderhouden van je heetwaterdispenser

  1. Behandel het apparaat altijd voorzichtig.
  2. Plaats de dispenser niet in de buurt van de rand van de tafel en het aanrecht, om te voorkomen dat deze eraf valt.
  3. Gebruik een vochtige doek om de behuizing van het apparaat schoon te maken. Voorkom daarbij het gebruik van chemische- of schuurmiddelen.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids