Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Hoe lang kan een waterkoker mee?

Uiteraard is de levensduur van een electronisch apparaat afhankelijk van bouwkwaliteit, de mate van gebruik en onderhoud.

Een waterkoker van EUR 30,- die op kantoor dagelijks hard moet werken zal minder lang meegaan dan de waterkoker van EUR 200,- waar je thuis s’avonds 1 kopje thee mee zet en die je zelf netjes onderhoud.

Wat is de te verwachten levensduur van een waterkoker?

UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandelheeft een lijst gemaakt met de gemiddelde ‘economische levensduur van apparaten’. Hierin staat de gemiddelde gebruiksverwachting van 10 productgroepen bij normaal gebruik. Er is onderscheid gemaakt in verschillende kwaliteitsniveaus op basis van de aankoopprijs per component.

De minimale levensduur van een waterkoker is 2 tot 3 jaar.

Zelf vinden wij dit erg kort, maar dit kan je dus ook zien als de minimale termijn dat een waterkoker mee moet kunnen gaan. Gaat deze binnen 2 tot 3 jaar na aanschaf stuk, dan mag je de verkoper aanspreken op de wettelijke garantie. In onze ervaring gaan waterkokers EUR >120.- bij normaal gebruik wel 5 jaar of langer mee.

Op de kennisbank vind je meer meer informatie over wat je rechten zijn als je waterkoker vroegtijdig stuk gaat.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids