Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Wanneer kiezen voor een heetwaterdispenser?

In dit artikel zetten wij de verschillen tussen een heetwaterdispenser, een waterkoker en een kokendwaterkraan voor je op een rijtje. Daarbij geven we ook aan in welke situatie je het beste voor welk apparaat kunt kiezen. Nadat je dit artikel gelezen hebt, kun je voor jezelf de keuze maken: ga je een heetwaterdispenser kopen of kies je voor een waterkoker of ga je toch voor een kokendwaterkraan?

Wat is een waterkoker precies?

Een waterkoker is een elektrisch keukenapparaat, wat je gebruikt om snel water aan de kook te brengen. De inhoud zit vaak tussen de 1 en 1,8 liter en 500ml kraanwater (genoeg voor 2 koppen thee) verwarm je in 100 – 200 seconden.

Wat is een heetwaterdispenser precies?

Een heetwaterdispenser is een keukenapparaat wat tussen een waterkoker en kokendwaterkraan in zit. Het apparaat zorgt er voor dat je vrijwel direct een kop heet water hebt wat je kunt gebruiken voor thee maar ook zeer goed voor het klaarmaken van babyvoeding of een kop instant soep.

Wat is een kokendwaterkraan precies?

Een kokendwaterkraan is een keukenkraan die naast koud en warm water ook nog eens kokend water geeft. Zo hoef je dus niet meer te wachten op de waterkoker of pannetje water. Luxe versies zijn ook verkrijgbaar met extra koel of bruisend water.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een waterkoker, heetwaterdispenser en een kokendwaterkraan?

De opvallendste verschillen vinden we in design, snelheid, mogelijke instellingen, energieverbruik en de aanschafprijs.

Check de infographic voor meer details.

waterkoker vs dispenser vs kraan

 

Gebruik je kokend water voor meer dan alleen een kop thee, wil je flexibel zijn waar je deze neerzet en vind je de ‘looks’ ook belangrijk? Kies dan voor een waterkoker. We hebben de beste waterkokers hier voor je op een rij staan. 

Wil je vooral gemakkelijk en snel een kopje thee en heb je voldoende ruimte in de keuken? Dan heb je aan een heetwaterdispenser een heel fijn apparaat in huis.

Heb je een iets groter budget en ga je voor luxe? Kies dan een van de kokendwaterkranen uit deze lijst.