Waarmee kunnen we je helpen?
In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Welke soorten waterkokers zijn er?

Water koken doen ze allemaal, maar er zijn veel verschillende soorten waterkokers te koop. Een overzicht:

RVS Waterkoker

Een RVS waterkoker kan stralen op je aanrecht. Mits je hem af en toe afdoet met een doekje (geen schuurspons gebruiken!) staat een RVS waterkoker luxe in je keuken.

RVS waterkokers zijn over het algemeen sneller warm doordat de behuizing de warmte binnen houdt. Hierdoor worden de meeste RVS waterkokers ook flink heet aan de buitenkant. Let hier dus op als je kiest voor een RVS waterkoker.

Glazen Waterkoker

Het blijft fascinerend om te zien hoe je waterkoker in no-time je water aan de kook brengt. De meeste glazen waterkokers zijn voorzien van verlichting, waardoor het s’avonds extra mooi wordt om een kop thee te zetten.

Misschien vind je het handig, de ander vind het er minder fris uitzien, maar feit is dat je bij een glazen waterkoker goed kunt zien wanneer het weer tijd is om de waterkoker te ontkalken.

Dubbelwandige Waterkoker

De naam zegt het al.. deze waterkoker is voorzien van een extra wand met als grootste voordeel dat hij daardoor werkt als een thermoskan. Het water blijft langer warm nadat het gekookt is. Ideaal voor als je soms vergeten bent om je kopje thee in te schenken of als je juist meerdere kopjes achter elkaar wilt drinken.

Er zijn ook waterkokers met een warmhoudfunctie verkrijgbaar.

Safe-to-Touch Waterkoker

Met een safe-to-touch of aanraak-veilige waterkoker hoef je niet bang te zijn dat je je hand verbrand als je even aan de waterkoker voelt of je m nou aangezet had. De termen dubbelwandig en safe-to-touch worden soms door elkaar gebruikt, let er dus op dat niet iedere ‘dubbelwandige’ waterkoker ook echt safe-to-touch is.

Design Waterkoker

Moet jouw waterkoker naast functioneel ook vooral erg mooi zijn? Bekende merken en ontwerpers maken nu de mooiste design waterkokers. Onder de design waterkokers vallen ook de coole retro waterkokers.

Reis- of Camping Waterkoker

De grote voordelen van een reis- of campingwaterkoker zijn het formaat en de prijs. Beide zijn klein :). Ideaal dus voor op reis om mee te nemen in je koffer, maar ook prima voor thuis. Om de prijs laag te houden zit er vaak geen extra’s op. Let er ook op dat deze waterkokers vaak niet op een ‘base’ staan en dat er dus een snoer aan de waterkoker zelf vastzit.

Elektrische Fluitketel

Een vreemde eend in dit rijtje, maar we blijven dol op de fluitketel. Er zijn nu waterkokers te koop in de vorm van een fluitketel of zelfs fluitketels die werken op je inductie-kookplaat. Kan jij ook geen afscheid nemen van je fluitketel, kijk dan eens bij de elektrische fluitketels.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids