In dit artikel
< Alle Onderwerpen

Waar moet je op letten bij het kopen van een Waterkoker?

Hoe weet je zeker dat je de waterkoker die het beste bij jou past uitkiest? Daarvoor is het belangrijk dat je weet over welke eigenschappen een waterkoker beschikt.

Welke eigenschappen heeft een waterkoker?

Water koken, we doen het allemaal bijna dagelijks. Hoe moeilijk kan het zijn? Het koken van water is inderdaad geen hogere wiskunde, maar met het grote aanbod aan waterkokers gaan we je helpen de juiste keuze voor jou te maken!

Inhoud

Weet je al hoeveel water je per keer wilt kunnen koken? Ben je single en drink je s’avonds 1 kop thee, dan kan je misschien al volstaan met een kleine waterkoker. Ben je thuis met meer mensen die de waterkoker gaan gebruiken, dan is een inhoud van 1,5 tot 2 liter aan te raden.

Kleur

Naast alle functionele eigenschappen is een waterkoker natuurlijk ook een in het oog springend object in je keuken. Ben je op zoek naar een specifieke kleur? kijk dan eens bij de Roze, Glazen of Retro Waterkokers.

Temperatuur instellen

Wil je de waterkoker ook gebruiken voor het opwarmen van babyvoeding, of ben je een echte theeliefhebber? Verschillende soorten thee drink je op verschillende temperaturen. Wil je daar meer over weten lees het complete artikel over welke temperatuur voor welke thee.

Vermogen

Watt? De snelheid van de waterkoker wordt bepaald door het Wattage oftewel het vermogen. Wil je een snelle waterkoker, dan let je dus op het vermogen. Wil je direct kokend water hebben, overweeg dan een heet water dispenser.

Warmhoudfunctie

Vergeet jij ook weleens dat je de waterkoker had aangezet? Misschien is een snelle waterkoker iets voor jou of is een waterkoker met warmhoudfunctie wat je zoekt?

Materiaal

Waterkokers worden van verschillende materialen gemaakt. Een kunststof waterkoker weegt veel minder dan een glazen waterkoker, terwijl een RVS waterkoker ook heel mooi kan staan op het aanrecht.

Waterniveau-indicator

Wil je, bijvoorbeeld voor het koken, de hoeveelheid kokend water exact kunnen afmeten, check dan even of de waterkoker van je keuze beschikt over een een waterniveau-indicator.

Kalkfilter

In de meeste nieuwe waterkokers zit het verwarmingselement onder de bodemplaat, waardoor je minder kalkaanslag krijgt. Maak je waterkoker desondanks regelmatig schoon en kijk of er een kalkfilter op zit.

Of je nou op zoek bent naar de beste tips om je waterkoker te ontkalken of wil je weten of je water 2x mag koken, wij hebben het voor je uitgezocht. Je vind het allemaal terug in dé waterkoker gids