Glazen waterkoker, de mooiste op een rij

Een glazen waterkoker is een echte eye catcher in de keuken. Vooral als de glazen waterkoker aanstaat! De meeste glazen waterkokers lichten namelijk op als het water aan de kook wordt gebracht. Dit geeft vooral een mooi effect als het buiten donker is. Een kopje thee zetten wordt zo heel gezellig. 

Voordeel van een glazen waterkoker

Voordeel van een glazen waterkoker is dat je precies ziet hoeveel water erin zit. Zo kun je beter inschatten wat je nodig hebt om bijvoorbeeld 2 kopjes thee te zetten. Je bespaart hierdoor tijd en energie. Een glazen waterkoker brengt sfeer in huis en je kunt kiezen uit verschillende kleuren LED.

Een glazen waterkoker is wel iets kwetsbaarder en breekt sneller dan een waterkoker van RVS of kunststof. Het glas van een glazen waterkoker bestaat uit hitte bestendig veiligheidsglas dat aan de buitenkant heet wordt. Ontkalk de glazen waterkoker minimaal 1 keer per maand om witte aanslag op het glas te voorkomen. 

Beste glazen waterkoker

Wat de beste glazen waterkoker is, is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen en het budget. Er zijn verschillende soorten glazen waterkokers. Zo heb je waterkokers met met verschillende temperatuurstanden en warmhoudfuncties.  Om je een richtlijn te geven hebben wij de waterkokers ingedeeld in 4 categorieën. Deze lijst is samengesteld op basis van reviews, prijs- en kwaliteitverhouding. Ook testen van consumentenorganisaties zijn hierin meegenomen.

Beste glazen waterkoker van goede kwaliteit

In deze categorie benoemen we 4 glazen waterkokers uit het top segment. Van deze waterkokers mag je een lange levensduur verwachten. De kwaliteit vind je terug in een goede afneembare kalkfilter, snelkookfunctie, snelheid en een normaal geluidsniveau tijdens het kookproces.  

1. Russell Hobbs Glass glazen waterkoker  

waterkoker met lichtDe Russell Hobbs Glass beschikt over een ingebouwde verlichting waarmee de waterkoker blauw kleurt tijdens het koken. In combinatie met de glazen behuizing geeft dit een mooi effect op jouw keukenblad. De glazen waterkoker heeft een snelkookfunctie voor 1 kop. Hiervoor vul je de kan tot aan de aangegeven 1-kopsaanduiding. Met een ruime inhoud van 1,7 liter is de waterkoker ook geschikt voor theekransjes met je vrienden. Je kookt er namelijk water voor 7 koppen thee mee.

De Glass waterkoker heeft een uitneembaar, afwasbaar waterfilter waarmee je de kan schoon en vrij van kalkaanslag houdt. Het filter zit in de schenktuit en kan gemakkelijk eruit worden gelicht, afgespoeld onder de kraan en vervangen.

voor- en nadelen: 

2. Philips glazen waterkoker HD9339/80

glazen waterkoker Je gebruikt de glazen waterkoker HD9339/80 voor het koken van 7 koppen thee tegelijkertijd. Dat betekent dat je de waterkoker gemakkelijk met het hele gezin gebruikt. De voet is uitgerust met sensor lamp waardoor je gemakkelijk ziet of de waterkoker aan of uitstaat. De kopjesaanduiding geeft weer hoeveel koppen thee je met een bepaalde hoeveelheid water zet. Zo kook je nooit te veel water, wat weer goed is voor het milieu. De kalkfilter houdt de meeste kalkdeeltjes tegen. Je spoelt dit filter zonder problemen onder de kraan af.

Zoals alle glazen waterkokers wordt ook deze waterkoker heet aan de buitenkant. De waterkoker beschikt over een losse deksel waar opzich niets mis mee is maar sommige mensen geven de voorkeur aan een vaste deksel. 

Fijne glazen waterkoker voor een goede prijs. 

 

Voor en nadelen:

PHILIPS HD9339/80 Glazen waterkoker

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€79,90)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am

3. De Russell Hobbs Classic Glass waterkoker

snelle waterkoker Een waterkoker met snelheid die de beste beoordelingen ontvangt is De Russell Hobbs Compact Home Glass. De kooktijd is 55 seconden. In de glazen waterkoker kan totaal 1,8 liter. Tijdens het koken zie je mooi blauw licht in de doorzichtige koker. De voet van de waterkoker is 360 graden. Handig voor zowel links als rechtshandige . Dankzij het filter heb je minder omkijken naar het ontkalken van de waterkoker. Dit kalkfilter kun je geregeld schoon spoelen onder de kraan. Lees de reviews op Coolblue

Voor- en nadelen:

4. Inventum HW717G glazen waterkoker

glazen waterkoker InventumDe Inventum HW717G glazen waterkoker heeft een inhoud van 1,7 liter. Door het hoge vermogen van 2150 watt kookt het water redelijk snel. De Inventum  glazen waterkoker heeft een glazen behuizing, voorzien van blauwe LED verlichting. Daarnaast is de Inventum HW717G glazen waterkoker voorzien van een antikalkfilter, automatische uitschakeling en een droogkookbeveiliging. Je kunt de Inventum HW717G glazen waterkoker snoerloos bijvullen of uitschenken. De waterkoker is 360° draaibaar.

Deze waterkoker heeft een hele goede prijs/kwaliteits verhouding wat je terugleest in de goede beoordelingen op bol.com. Best reviewed op kieskeurig in maart 2021. 

Voor- en nadelen: 

Inventum HW717G – Led-verlichting

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€38,70)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am

Kleine glazen waterkoker

Heb je minder ruimte in de keuken dan biedt een kleine glazen waterkoker uitkomst. Je bespaart ruimte op het aanrecht en je hebt toch het gemak van een waterkoker. Met een kleine glazen waterkoker kun je ongeveer 3 tot 4 koppen thee per keer zetten. We bespreken hieronder 2 goede kleine glazen waterkokers. 

Russell Hobbs Compact Home kleine glazen waterkoker 

kleine glazen waterkoker De Russell Hobbs Compact Home Glass is een compacte waterkoker met een opvallende verschijning. Deze kleine glazen kan kookt in 1 keer 0,8 liter water. Dat is genoeg voor 3 koppen thee. Tijdens het koken licht er een blauwe ring op die uitschakelt als het water gekookt is. Je schenkt de koppen thee in en plaatst de waterkoker terug op de 360 graden draaibare voet. Laat de waterkoker gewoon op je aanrecht staan, want dankzij het compacte formaat neemt hij niet veel plek in.

De droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat de waterkoker automatisch afslaat zodra er geen tot weinig water in de kan zit. De behuizing wordt zoals bij alle glazen waterkokers heet tijdens het water koken, hierdoor pak je de waterkoker alleen veilig vast aan het handvat. Deze waterkoker is ook nog eens heel stil tijdens het koken. 

Voor- en nadelen:

WMF KITCHEN kleine glazen waterkoker 

glazen waterkokerJe haalt een compacte, glazen waterkoker in huis met de WMF KITCHENmini 413190011 Glas. Je vult deze waterkoker gemakkelijk bij. Het deksel open je namelijk snel een eenvoudig door het knopje op het handvat in te drukken. Met de literaanduiding aan de zijkant van de kan meet je de hoeveelheid water direct af. Je gebruikt de waterkoker veilig dankzij de droogkookbeveiliging en de dekselvergrendeling. Met een inhoud van 1 liter zet je 4 grote koppen thee in een keer. Het uitneembare kalkfilter schuif je gemakkelijk in en uit de schenktuit. Deze houdt kalkdeeltjes tegen, zodat ze niet in je kopje terecht komen. Eens in de zoveel tijd spoel je het filter even schoon onder de kraan.

Specificaties 

Glazen waterkoker met instelbare temperatuur 

Drink jij je thee liever iets minder warm? Met een glazen waterkoker met instelbare temperatuur kies je zelf hoe warm het water moet zijn. De waterkoker bestaat uit voorgeprogrammeerde opties. Je hebt keuze uit een aantal temperatuurstanden. De bediening hiervan verschilt per waterkoker. We bespreken hieronder 2 glazen warterkokers met instelbare temperatuur. 

Zilan glazen waterkoker met temperatuur regeling

Deze glazen waterkoker is gemaakt van borosilicaatglas (veiligheidsglas) en RVS. Aanschouw een water- en licht spektakel wanneer je deze waterkoker aanzet. Deze waterkoker heeft maar liefst 5 kleuren! Voor elke temperatuurstand heeft deze glazen waterkoker een kleur. Totaal 5 kleuren. Met de knopjes aan de handvat kan je makkelijk kiezen welke temperatuur je het water wil hebben dit varieert van 60° tot 100° celsius.
Met de warmhoudfunctie kan je de temperatuur met een druk op de knop tussen 85° – 100° houden.

De ingebouwde thermostaat laat het water volledig koken en schakelt zich vervolgens automatisch uit. Daarnaast wordt veiligheid optimaal gewaarborgd door de droogkookbeveiliging.

Let op! Deze glazen waterkoker met temperatuur regeling wordt onder verschillende namen verkocht. Zo is de Adler glazen waterkoker exact hetzelfde!

Voor- en nadelen:

KitchenBrothers infusion glazen waterkoker

beste glazen waterkoker Met de KitchenBrothers waterkoker kies je in stappen van 5 °C altijd de perfecte temperatuur tussen de 40 °C en 100 °C. Je kunt met de KitchenBrothers waterkoker niet enkel water opwarmen, je zet ook direct je favoriete thee! Vul de infusion theefilter met de theebladeren, plaats deze in de waterkoker, kies de juiste temperatuur en trektijd en voilá, het perfecte kopje thee! Je thee zal beter smaken dan ooit tevoren. Het water is ook gewoon te koken zonder theebladeren. Het theefilter is niet verwijderbaar.

De KitchenBrothers waterkoker houdt tot maximaal 120 minuten je water of thee op dezelfde temperatuur. De waterkoker heeft droogkookbeveiliging en de warmhoudfunctie schakelt vanzelf uit. De filter in de schenkmond voorkomt bovendien klotsen, waardoor je jezelf niet aan kokend water brandt.  

Specificaties 

KitchenBrothers Elektrische Waterkoker

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am

Goedkope glazen waterkoker 

Als je online opzoek gaat naar een glazen waterkoker dan kom je ook heel veel goedkope waterkokers tegen. Een goedkope waterkoker hoeft per definitie geen slechte waterkoker te zijn. Onze ervaring is wel dat de wat goedkopere varianten waterkokers vaak wat luider zijn en wat minder stootvast. We hebben de beste goedkope glazen waterkokers geselecteerd. Bekijk ze hieronder. 

HEMA glazen waterkoker 

glazen waterkoker hema Juist in dure tijden de kwaliteit verhogen! Dat is echt HEMA. Zo ook met de betaalbare glazen waterkoker.

Deze waterkoker biedt een extra beleving op kantoor of in de keuken, dankzij de kleurrijke ledverlichting. De waterkoker heeft een inhoud van 1.5 liter. Door de slimme deksel heb je een speciale opening om de kan te vullen zonder hem te openen.

Dankzij de snoerloze kan pak je de waterkoker makkelijk op. De waterkoker gaat automatisch uit als je ‘m optilt of als er geen water in blijkt te zitten. De waterkoker heeft een verborgen verwarmingselement, daardoor is het gemakkelijk schoon te maken. De waterkoker ontvangt goede beoordelingen. Vooral over de handige deksel is men te spreken. 

HEMA heeft nog meer fijne waterkokers voor een klein prijsje. Bekijk ze hier allemaal. 

Voor- en nadelen:

HEMA Waterkoker Glas 1.5L

Verkrijgbaar bij:

hema.nl (€32,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am

Blokker glazen waterkoker BL-10001

waterkoker met lichtMet de Blokker waterkoker BL-10001 – glas kook je snel 1,7 liter water. Deze snoerloze waterkoker is voorzien van blauwe led-verlichting als hij aan staat, een anti-kalkfilter en waterniveau indicatie.

Omdat het verwarmingselement is afgeschermd is deze beschermd tegen kalkaanslag, wat weer voor een langere levensduur van de waterkoker zorgt. De voet is 360 graden draaibaar waardoor je de waterkoker zowel naar links als naar rechts kan draaien.

Deze waterkoker met blauw licht wordt ook door de Action verkocht. Heeft in 2020 de prijs gewonnen voor beste product in Duitsland.

Voor- en nadelen:

Blokker waterkoker BL-10001 – Glas – 1,7 liter

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€22,99)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 – 1:16 am
 • Hoe maak ik mijn glazen waterkoker schoon?

  Zorg dat de stekker uit het stopcontact is, voordat je gaat schoonmaken. Maak het apparaat niet schoon met scherpe of schurende voorwerpen. Gewoon een vochtige doek is voldoende. 

  Ontkalken: Als het apparaat na een tijd ruikt en er kalkaanslag ontstaat, is het aanbevolen om witte azijn en water in een ratio van 1:2 in de waterkoker te gieten en te laten koken. Vervolgens laat je dit bij voorkeur een nacht weken en maak je het schoon. Maak de waterkoker vaak schoon om kalkaanslag tegen te gaan.

 • Breekt een glazen waterkoker sneller?

  Een glazen waterkoker is iets kwetsbaarder en breekt sneller dan een waterkoker van RVS of kunststof. Het glas van een glazen waterkoker bestaat uit hitte bestendig veiligheidsglas. 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,95)
amazon.nl (€59,95)
coolblue.nl (€68,00)
blokker.nl (€85,19)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€38,31)
amazon.nl (€38,31)
coolblue.nl (€49,99)
blokker.nl (€79,99)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:18 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€53,72)
bol.com (€53,72)
blokker.nl (€59,95)
coolblue.nl (€65,00)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:19 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€75,81)
amazon.nl (€75,81)
coolblue.nl (€76,00)
blokker.nl (€120,89)
laatst bijgewerkt op:: mei 29, 2024 - 1:16 am

2 reacties

 1. Ik heb een waterkoker van (Naamloos) Blokker voor 25 euro gekocht. De glazen versie van 1,7 liter water max. blauw licht bij aanzetten.
  De glasrand onder aan de glazen-onder-kant breekt rondom af. Vond onlangs een glas stukje op 50 centimeter in mijn vensterbank ( ligt 50 cm hoger dan mijn aanrecht waar de waterkoker op staat. Bij eigen onderzoek is het glasrandje rondom helemaal gebroken.
  Het knetteren ligt niet aan de bellen in de waterkoker, maar de waterkoker gaat kabaal maken , en dit heeft het in het begin nooit gedaan, is van de laatste tijd. Mijn waterkoker is nu ongeveer 3 jaar oud. De waterkoker gaat knetteren( is met een donker geluid) is niet het water maar de waterkoker zelf, dit is een geluid waar ik telkens weer van schrik en het gaat stinken zodra het het apparaat aan gaat . ?
  ** Tijdens het koken zit ik er nu naast totdat ie klaar is met koken dan gaat de stekker er direct uit. **
  STANDAARD ! veiligheid ivm met de brandveiligheid. Ik wil dit toch op gaan nemen met de fabriek dat er ergens iets heel erg fout gaat, i.v.m. het stinken en stukje veiligheid in het apparaat hoe goedkoop het ook mag zijn, er moet geen gevaar ontstaan door wat dan ook.

  1. Wat vervelend om te lezen. Van een waterkoker van +/- EUR 25,- mag je een levensduur van 2 jaar verwachten, wat deze blijkbaar wel heeft gehaald. De winkel is daarmee helaas niet meer aan te spreken op garantie. Ons advies zou zijn deze (nu onveilige) waterkoker niet meer te gebruiken en een nieuwe aan te schaffen.

   Hier lees je meer over de garantie op waterkokers: https://www.waterkokeradvies.nl/kennisbank/garantie-reparatie/hoe-lang-heb-je-garantie-op-je-waterkoker/
   Hier lees je meer over waterkokers onder de EUR 20,-: https://www.waterkokeradvies.nl/goedkope-waterkoker/
   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *