Review FlexTap kokend waterkraan, lees onze bevindingen

De kokendwaterkraan die wij zelf in ons keukenkastje hebben staan is de FlexTap Filtered. Naast dat wij snel kokend water tappen voor thee en maaltijden, is het water ook volledig gezuiverd. Dus vrij van onder andere metalen, bacteriën, medicijnresten en chloor. Met 2 kinderen in huis die veel water drinken een heel geruststellend idee, want ook het water uit de koude leiding wordt gezuiverd. De smaak is vele male zachter en frisser. Als we nu op vakantie zijn elders in Nederland, dan missen we het meest onze FlexTap. Heb je ook interesse in de FlexTap of een 3 in één kokend waterkraan? Lees dan eerst onze ervaring met de FlexTap Filtered. 

De FlexTap 3 in 1 kraan 

De kraan is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. Zo heb je keuze voor een Round of Square model. Wij hebben voor de ronde verchroomde gekozen omdat deze mooi bij de rest van de keuken past. Je kunt ook kiezen voor een trendy zwarte matte kraan of geborsteld staal. Genoeg keuze! 

Alle kranen hebben links de druk- en draaiknop om het kokende water te tappen. Rechts van de kraan heb je de hendel om het koude en warme water te regelen. 

Kinderbeveiliging 

Je kunt niet zomaar de kokend kraan opendraaien door de beveiligde druk-en-draai knop. Daarnaast zorgt de CoolTap-technologie ervoor dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt. Wanneer je stopt met het tappen van kokend water stroomt het kokende water in de leidingen altijd helemaal terug het reservoir in. Je zult dus nooit kokend water uit de koude kraan krijgen. 

Het kokende water komt rustig in een compacte straal uit de kraan. Van andere kokend waterkranen hoor je weleens iets over spetters. De FlexTap spettert niet. 

Stille en compacte boiler van de FlexTap

De boiler van de FlexTap is redelijk stil en compact. Je hoort af en toe wat gerommel uit het keukenkastje komen. Wij vinden dit niet storend en zijn eraan gewend geraakt. Je zou nog eventueel het keukenkastje kunnen isoleren, maar wij vinden dit niet nodig. 

Geen combi boiler, wel instelbare temperatuur 

review FlexTapDe boiler wordt aangesloten op de koude kraan, maar vervangt niet de CV-ketel. Het is dus geen combi reservoir. Warm water wordt nog steeds via je huidige CV-ketel opgewarmd. Wel kun je ervoor kiezen om de boiler bijvoorbeeld standaard op 50 graden in te stellen. Dan komt er geen kokend water uit de kraan, maar warm gezuiverd water. Wanneer je de boiler helemaal leeg tapt, duurt het ongeveer 8 minuten voordat hij koud water weer omgezet heeft naar kokend, gefilterd water.

Energielabel A

Het efficiënte compacte 3L reservoir beschikt over energielabel A. Wij gebruiken onze warme kraan bijna niet meer. Warm water opvragen duurt bij ons vrij lang omdat de CV ketel op zolder staat. Daarnaast hebben we warm water maar kort nodig. Zonde van al het gasverbruik. Vaak kiezen we daarom de kokendwaterkraan om iets af te spoelen. 

De boiler heeft 14 temperatuurstanden van 45 tot 98 graden (water komt dus niet kokend de kraan uit). Het is niet de bedoeling dat je continu wisselt zoals bij een waterkoker. De boiler moet eerst op de gewenste temperatuur komen.

Gezuiverd kraanwater 

We hebben het er al even in de inleiding over gehad. De Flextap zuivert zowel het kokende als het koude water. De kokend water kraan is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen; de Flextap Classic en de Flextap Filtered. 

Beide kranen zijn voorzien van de boilerPROTECT filter. Deze filtert de eerste verontreinigingen uit het water door middel van een Active Carbon Block. De meest grove deeltjes van metalen, organische verontreinigingen, pesticiden, en andere deeltjes groter dan 0.05 micron worden hier ook verwijderd

Volledige zuivering met de Flextap Filtered.

Wij hebben voor FlexTap Filtered gekozen. Deze kraan heeft een extra filter naast de hierboven genoemde boilerprotect filter. Deze aquaCLEAN filter maakt het proces af en zuivert al het water tot mineraalwater niveau. Hiermee worden ook bacteriën verwijderd, chloor, virussen en medicijnresten.   
 
Je proeft echt het verschil. Ook ons bezoek merkt het op. Onze thee en koffie is zachter van smaak zonder negatieve geur of smaak.
Review Flextap kokend water kraan

Wat zit er allemaal in doos bij levering? 

Je ontvangt thuis 1 doos, met 3 kleinere dozen erin. De kraan met plug-and-play leidingen zit in een mooi velour zakje. Wat het uitpakken van de kraan direct een luxe gevoel geeft.

De boiler is een mooi en compact ‘blok’ wat je neer kunt zetten of op kunt hangen in je keukenkastje. Deze zorgt voor het kokende water.

Als je hebt gekozen voor de FlexTap Filtered vind je in de 3e doos de filters met bijbehorende cartridges. Eén die beschermd tegen kalk met de BoilerPROTECT filter en één voor gezuiverd koud- & kokend water met de aquaCLEAN filter.

Installeren van de FlexTap 

Het installeren van de kokend waterkraan hebben wij met behulp van de handleiding zelf gedaan. We zijn zo’n 2 uurtjes bezig geweest (inclusief voorbereidingen en opruimen). Zie ons filmpje onderaan de pagina. Wil je dit liever uitbesteden? Kies dan voor de installatieservice bij aankoop.

Welk gereedschap heb je nodig?

Het is goed om te weten dat je een vrij stopcontact nodig hebt om de boiler op aan te sluiten. Plaats eventueel een extra stopcontact indien nodig.

Om de kraan te plaatsen heb je alleen een steeksleutel maat 19 en een schroevendraaier nodig. Ook is een emmer of teiltje om het water uit de oude leidingen op te vangen handig.

Met een theedoek ruim je eventuele druppels op en een zaklamp of bouwlamp is handig omdat je in een kleine ruimte werkt zonder licht.

Om de filters en/of boiler op te hangen heb je schroeven en een schroevendraaier of accuboor nodig (de schroeven worden meegeleverd).

Installatie 

Sluit de hoofdkraan af en verwijder je oude kraan. Laat je FlexTap kraan zakken door het bestaande gat en zet deze vast met de bijgeleverde metalen en rubberen ringen.

Plaats de filters op een plek aan de wand, houd hierbij rekening met de (beperkte) lengte van de leidingen.

Plaats de boiler op de vloer of hang deze op. Houd er rekening mee dat deze warm wordt. Houd aan alle kanten 10-15 cm vrij. Steek de stekker nog niet in het stopcontact.

Sluit nu alle leidingen aan volgens de beschrijving in de bijgeleverde installatiehandleiding.

Met AquaCLEAN filter
FLexTap kokend waterkraan

FlexTap Filtered

Gezuiverd koud- & kokend water met de AquaCLEAN filter.

Verkrijgbaar bij:

theflextap.com (€599)
laatst bijgewerkt op:: september 1, 2023 - 2:51 pm

Onze conclusie 

De FlexTap is een hele fijne 3 in 1 kokendwaterkraan voor een betaalbare prijs. Als één van de weinig biedt de FlexTap Filtered gezuiverd kokend- en koud water en dat proef je! Je theewater wordt echt merkbaar zachter. Dit is dus iets anders dan alleen gefilterd water. Daarnaast is het een fijne luxe om direct kokend water uit de kraan te tappen. Bij het bereiden van eten is de 3 in 1 kraan echt een aanvulling. Je eten kookt binnen een minuut. 

Wel dien je de filters ieder half jaar te vervangen. Doe je dit niet dan kan dit gevolgen hebben voor de garantie van 5 jaar. 

De installatie is -met een beetje aandacht- vrij eenvoudig en dankzij de prima voorwaarden kun je de FlexTap onbezorgd bestellen. Wij raden daarom ook met een gerust hart de FlexTap aan! 

Voor en nadelen: 

FLexTap kokend waterkraan

FlexTap Filtered

Gezuiverd koud- & kokend water met de AquaCLEAN filter.

Verkrijgbaar bij:

theflextap.com (€599)
laatst bijgewerkt op:: september 1, 2023 - 2:51 pm

FlexTap kraan round

Flextap Classic

Zonder de aquaCLEAN filter

Verkrijgbaar bij:

theflextap.com (€524)
laatst bijgewerkt op:: september 1, 2023 - 2:44 pm

Alternatief voor de Flextap kraan:

De kraan die het meeste lijkt op de Flextap is de Multi-Tap. Bekijk hier het volledige overzicht met de beste kokendwaterkranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *