Beste kokend water kraan: Quooker, Grohe, ACE, HOWAT, HOTTO, welke is als best getest?

Een kokend heet water kraan is een behoorlijke financiële uitgave. Zeker in vergelijking met een simpele snelle waterkoker. Daar staat tegenover dat een goede kokend waterkraan een lange gebruiksduur heeft en energiezuiniger is. Je bespaart ruimte op het aanrecht en je kunt direct uit de kraan een kopje heet water tappen of een pan heet water vullen zonder herrie. Ideaal om snel spullen als babyflesjes en speentjes te ontsmetten. Om het nog luxer te maken kun je tegenwoordig kiezen gezuiverd kokend water of voor de 5 in 1 kraan waarbij je ook bruisend water en gekoeld water kunt tappen. Genoeg redenen dus om een kokend water kraan aan te schaffen. 

Echter met de komst van meerdere aanbieders, de uiteenlopende prijzen en variaties op de kranen is het niet eenvoudig op om een goede keuze te maken. Zijn de alternatieven voor de Quooker echt zo goed? Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een kokend waterkraan en wat zijn de beste kranen van dit moment? 

Quooker Cube

Kooptips

Hoe werkt een kokendwaterkraan? Welke type boiler schaf je aan?

Best getest

Welke kraan is als beste gereviewed? Bekijk de top 5.

Quooker goude kraan

Onderhoud & Garantie

Hoe onderhoud je de kraan en heb je garantie?

Hoe werkt een kokend water kraan?

Een kokendwaterkraan bestaat uit een kraan met een boiler (reservoir). De boiler plaats je in je keukenkastje, onder de kraan. In de boiler wordt kokend water (of water tegen het kookpunt aan) opgeslagen en op temperatuur gehouden. Het kokende water kan op verschillende manieren op temperatuur gehouden worden. Dit verschilt per merk. Quooker maakt gebruik van gepatenteerde thermoskan die water onder druk houdt op 110°C, zodat het wordt afgegeven met een constante, echte kooktemperatuur van 100°C. Niet alle merken maken gebruik van deze hogedruk techniek, maar van keteltechniek. Dit resulteert in een iets lagere temperatuur van je kopje thee.

Welke boiler schaf je aan?

boiler kokendwaterkraan keukenkastjeVoor een kokendwaterkraan heb je in alle gevallen een koudwatertoevoer, elektriciteit en ruimte in je keukenkastje nodig. Warmwatertoevoer is niet altijd nodig zoals bij de Quooker Combi Reservoir, de HOTTO of de GROHE Red Boiler. Het mengventiel zorgt ervoor dat je direct warm, koud en heet water kunt tappen zonder warmwateraansluiting. Je creëert zo je eigen combi-boiler in de keuken.

Wel of geen combi- boiler? 

Welke boiler het beste bij jouw keuken past is vooral afhankelijk van of de kraan al over warm water kan beschikken, hoeveel kokend water je verbruikt en hoe snel je over warm water wilt beschikken. Een kokend waterkraan met combi-reservoir is aan te raden als je lang moet wachten op warm water. Je huidige CV ketel wordt zo niet meer belast als er warm water wordt gevraagd vanuit de keuken. Een kokend water kraan zonder boiler bestaat overigens niet. Je hebt altijd een boiler nodig. 

Hoeveel inhoud?

Hoe groter de inhoud van het reservoir, hoe meer ruimte je kwijt bent en hoe hoger de aanschafkosten. Een capaciteit voor een gemiddeld huishouden is rond de 3-4 liter en past vrijwel in ieders keukenkastje. Vul je veel pannen met heet water en ben je van plan om ook de vaat ermee af te spoelen? Dan ben je beter gebaat bij een boiler van 7 liter. Zeker als je de kraan als 3 in 1 kraan gaat gebruiken. 

Extra stopcontact 

Als je een kokendwaterkraan gaat aansluiten dan heb je hiervoor een vrij stopcontact nodig. In veel keukens wordt het bestaande stopcontact gebruikt voor de vaatwasser. Je zou dit stopcontact eenvoudig zelf kunnen uitbreiden door een dubbel stopcontact te plaatsen. 

Geluid van een kokend waterkraan

De boiler van de kraan produceert bij het opwarmen geluid. Je kunt dit vergelijken met het geluid van een waterkoker die begint te koken. Echter duurt het maar heel kort en zorgt het keukenkastje dat het geluid wordt gedempt. De ene boiler maakt wat meer herrie dan de andere. Mocht je dit geluid storend vinden, dan kun je je keukenkastje isoleren.  

Welke kraan kies je?

Losse kokendwaterkraan

Losse kokendwaterkraan is een extra kraan naast de al bestaande mengkraan in de keuken. Ook wel de Singel tap genoemd. Voorbeelden van losse kokendwaterkranen zijn Quooker Nordic Square en de Grohe Red Mono.

3 in 1 kraan

De meest gekozen kraan is de 3 in 1 kraan. Met deze kraan vervang je de traditionele kraan in de keuken. Met de 3 in 1 kraan heb je warm, koud en kokend water. Voorbeelden van 3 in 1 kranen zijn de Ace Boil 3in1, Quooker Fusion, Grohe Red Duo.

Quooker Cube

4 of 5 of 6 in 1 kraan

Met deze kraan vervang je niet alleen de traditionele kraan in de keuken, maar ook de gekoelde flessen in de koelkast. Je kunt namelijk met deze kraan gekoeld, bruisend, kokend, warm of koud water uit de kraan tappen. Per merk verschilt de 4 in 1 functie en de uitvoering hiervan. Je kunt eventueel ook nog kiezen voor een kraan met alleen koud en bruisend water.

Maat, kleur en design kraan

Heetwaterkranen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en afwerkingen. Je hebt dus niet alleen de keuze uit Chroom of Supersteel, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit trendy mat zwarte kranen, gouden kranen, geborstelde koperen kranen, noem maar op. Er is altijd wel een heetwaterkraan die mooi in jouw keuken past. De meeste 3 in 1 kranen hebben allemaal een kraangat nodig van 32 mm. Wanneer het bestaande kraangat te groot blijkt te zijn voor je kokend waterkraan, zijn er speciale rozetten verkrijgbaar waarmee je dat makkelijk op kan lossen. 

Merk en kwaliteit van de kokend water kraan

Je zult tijdens je zoektocht naar een heetwaterkraan merken dat er tegenwoordig heel wat merken zijn bijgekomen. Had je eerst alleen nog Quooker, tegenwoordig kun je ook heetwaterkranen kopen van merken als GROHE, HOWAT, Franke en Ace. Helaas heeft Ikea (nog) geen kokend waterkraan. Natuurlijk kun je wel in je Ikea keuken een kokend water kraan plaatsen. Er zit in de merken heel wat prijsverschil, echter ook kwaliteitsverschil en dus levensduur. Denk aan snelheid, juiste kooktemperatuur, waterstraal zonder spetters, erosieschade, kalkaanslag en geluidsoverlast. Dit kwam op verschillende (review)sites naar voren. Quooker blijft er met kop en schouders bovenuit steken als het gaat om kwaliteit. Het hebben van een lange garantie op de kraan is daarom aan te raden. Lees hier meer over kosteloos verlenging van garantie. 

Is de kokendwaterkraan veilig met kinderen in huis?

De kranen hebben allemaal een kinderslot. Dit is meestal een druk-draai-systemen en trek-draai-systemen. Hierbij dien je eerst een knop op de kraan in te drukken en of uit te trekken. Tegelijkertijd draai je de hendel om waarna er na een paar seconden kokend water uit de kraan komt. Zodra de knop wordt losgelaten, schiet deze terug, zodat de heetwaterfunctie beëindigt wordt. De speciale knop is vaak zo ingebouwd dat kinderen hem niet kunnen activeren. 

Welke kokend water kraan is als beste getest?

Daar kunnen we heel kort in zijn; De Quooker. Echter past dit product niet in ieders budget. We hebben daarom een Top 8 samengesteld op basis van prijs, kwaliteit en reviews. We moeten hierbij opmerken zelf de kranen niet allemaal getest te hebben. We hopen je hierbij een richtlijn te geven in de keuze voor een goede heetwaterkraan. Heb je zelf ervaring met een kokendwaterkraan? Deel deze dan onder dit bericht zodat je andere kunt helpen. 

De Consumentenbond heeft overigens nooit testen gedaan met kokend water kranen. Wel hebben ze onderzoek gedaan naar de tevredenheid van de Quooker onder gebruikers. De meeste gebruikers waren laaiend enthousiast. Puntje van kritiek is de hoge aanschafprijs. Voordeel is dat het filter van de Quooker pas na 5 jaar vervangen dient te worden. Bij de overige merken is dit al na 1 jaar of sneller. 

Top 8 beste kokend waterkaan: 

Merk: Temperatuur:Aanbieders: Bediening:Filter vervangen:
1. Quooker Flex 100°C.
Combi-boiler mogelijk
Meer infoMechanisch 1 x per 5 jaar
2. Multi-Tap 14 standen tussen 45
en 98 °C
Meer infoMechanisch 1 x per jaar
3. FlexTap Filtered 14 standen tussen 45
en 98 °C
Meer infoMechanisch per 6 maanden
4. GROHE RED 100°C
Combi-boiler mogelijk
Meer infoCool Touch na 600 liter
5. HOTTO 100°C
Combi-bolier
Meer infoMechanisch
6. Unito ACE Boil 100°C. Meer infoMechanisch 1 x per jaar
7. HOWAT95 en 98 °C. Mechanisch per 6 mnd
8. Franke 100°C. Mechanisch of
elektrisch
1 x per jaar

1. Quooker kokend waterkraan Flex

Beste kokend water kraan
Quooker Flex PRO 3

Quooker Flex PRO 3

Dit reservoir levert 3 liter kokend water, kan worden toegepast wanneer er geen keukenboiler in het keukenkastje staat en je in de huidige situatie niet lang hoeft te wachten op warm leidingwater. Dit reservoir is aangesloten op de koudwaterleiding.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.129,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

Quooker Flex COMBI Reservoir

Quooker Flex COMBI Reservoir

Het COMBI reservoir geeft 7 liter direct kokend water of 15 liter warm water. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Dit reservoir is aangesloten op de koudwaterleiding.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.229,99)
fonq.nl (€1.271,00)
vtwonen.nl (€1.271,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

Quooker Flex COMBI+

Quooker Flex COMBI+

De COMBI+ geeft 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water, omdat het reservoir zowel op de koud- als de warmwaterleiding is aangesloten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.369,00)
blokker.nl (€1.399,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

De beste kokend water kraan is de Quooker. De Quooker Flex is een kokend water kraan en mengkraan in 1 en vervangt de traditionele kraan. Eventueel nog uit te breiden met de Quooker Cube boiler voor bruisend en gekoeld water. Uitermate geschikt voor koffie, thee, koken van pasta, noodles enzovoorts. Je beschikt direct over kokend water.

De heetwaterkraan is voorzien van een flexibele uittrekslang! De flexibele uittrekslang zorgt ervoor dat de kokend-water-toevoer direct gestaakt wordt. 

Afhankelijk van jullie type waterleiding en verbruik kies je de juiste boiler erbij (COMBI, COMBI + , PRO3).  

Quooker maakt geen gebruik van keteltechnologie (zoals bijna alle andere merken wel doen). In plaats daarvan gebruikt Quooker een unieke gepatenteerde thermoskan, die water onder druk houdt op 110°C, zodat het wordt afgegeven met een constante, echte kooktemperatuur van 100°C. 

Het heeft een kindveilige dubbele druk- en draaischakelaar en levert kokend water in een beluchte straal om ongelukken te voorkomen. Zodra kokend water wordt opgewarmd of wordt afgegeven gaat de rode waarschuwingslichtring branden op de kraan.

Het onderhouden van een Quooker is niet moeilijk. In de meeste gevallen is het voldoende om het HiTAC-filter eens in de vijf jaar te vervangen. De Quooker is los verkrijgbaar met eventueel inbouwservice Zoofy bij o.a. bol.com. 

Review Quookers: 
De Quooker Flex wordt heel goed beoordeeld. Lees de reviews op Fonq en bol.com 

Multi-Tap kokendwaterkraan
Multi-Tap kokend waterkraan review

Verkrijgbaar bij:

kokendwaterkranenshop.nl (€489,00)
bol.com (€515,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:24 am

Een goede kwaliteitskraan is de Multi-Tap. Deze 3 in 1 kokend waterkraan heeft een 3M koolstof waterfilter waarmee het kokende- en koude water wordt gezuiverd. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Onder meer de zachte smaak van het water, maar het reduceert ook kalkaanslag, verwijdert chloor (reuk en-smaak), bacteriën, medicijn/hormoonresten en zware metalen uit uw water die schadelijk kunnen zijn voor consumptie. 

De kraan is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen (rond en haaks) en 6 kleuren waaronder ook goud! Hoe leuk is dat? Je kunt de kraan ook eventueel uitbreiden met een bijpassende inbouw zeepdispenser. Veel mensen kiezen een zeepdispenser bij vervanging van de Quooker om zo het extra gat in het aanrecht op te vullen.  

Het installeren van Multi-Tap is vrij eenvoudig en binnen een half uur gedaan. Je zou een installateur kunnen overwegen, maar de instructievideo is vrij helder. Ook de klantenservice helpt graag een handje mee. 

De boiler wordt aangesloten op de koude kraan, maar vervangt niet de CV-ketel. Het is dus geen combi reservoir. 

De Multi-Tap geeft 2 jaar garantie met als voorwaarde dat het waterfilter ieder jaar vervangen dient te worden. De kosten van een filter bedragen 76,-. Kokendwaterkranenshop.nl biedt gratis een reminder service aan wanneer de waterfilter aan vervanging toe is (deze optie kun je bij het afrekenen aanklikken).

Lees ons hele testverslag over de Multi-Tap kraan hier.  

Reviews Multi-Tap kraan

De kraan bestaat al geruime tijd en ontvangt hele goede beoordelingen. Ook over de klantenservice is men erg te spreken. Lees ze op bol.com of op kokendwaterkranenshop.nl.   

FlexTap Kokend waterkaan

FLexTap kokend waterkraan

FlexTap Filtered

Gezuiverd koud- & kokend water met de AquaCLEAN filter.

Verkrijgbaar bij:

theflextap.com (€599)
laatst bijgewerkt op:: september 1, 2023 – 2:51 pm

Een kokend waterkraan die we zelf hebben mogen testen is de FlexTab Filtered 3 in 1 kraan. Een unieke kraan omdat zowel het koude als het kokende water gezuiverd uit de keukenkraan stroomt. En dat proef je echt! Het water is veel zachter van smaak. De filter beschermt de boiler en kraan ook tegen bacteriën, kalkaanslag en andere onzuiverheden. Lees hier onze hele review over de 3 in 1 kraan. 

Het installeren van de FlexTap was binnen 1 uur gedaan en ging eenvoudig. Je haalt de oude kraan eruit en plaatst de FlexTap kraan erin. Vervolgens ga je aan de slag met de aansluitingen.

Doordat de boiler van 3 liter compact is, passen er ook nog andere spullen in het keukenkastje. Het hoogwaardige materiaal zorgt voor een goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat de FlexTap kokend water kraan snel op temperatuur is en minder energie verbruikt dan een normale waterkoker. De boiler heeft 14 temperatuurstanden van 45 tot 98 graden (water komt dus niet kokend de kraan uit). Het is niet de bedoeling dat je continu wisselt zoals bij een waterkoker. De boiler moet eerst op de gewenste temperatuur komen.

De kraan zelf wordt niet heet en de straal is compact (niet heel krachtig) en spettert niet. Ook niet als de afstand groter wordt bij het vullen van bijv. een pan. Met onze 2 kinderen in huis heel prettig en veilig. Het warme water uit kraan wordt overigens niet gezuiverd en wordt aangevoerd via de huidige warmwaterleiding. We merken dat we bijna geen gebruik meer maken van de warme kraan omdat je ook simpel zelf het water kunt mengen.

De kraan is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen. Wij hebben voor de ronde verchroomde gekozen omdat deze mooi bij de rest van de keuken past. Je kunt ook kiezen voor een trendy zwarte matte kraan of geborsteld staal.

Lees ons hele testrapport over de Flextap hier

2 uitvoeringen van FlexTap
De FlexTap Filtered is ook verkrijgbaar is een Classic uitvoering. Deze uitvoering beschikt alleen over een kalkfilter (geen aqua-clean filter). Verder is de boiler hetzelfde. De Classic uitvoering van de FlexTap is ook iets voordeliger.

De FlexTap beschikt over dezelfde boiler als de eerder genoemde Multi-Tap. Het verschil zit voornamelijk in de filter, het garantietermijn en de uitvoeringen van de kraan.

FlexTap geeft 3 jaar garantie. Op de FlexTap Filtered zelfs 5 jaar! Voorwaarde is wel dat je ieder half jaar de filters vervangt. Een filter kost 29,-.

Video Review FlexTap

De FlexTap kokend waterkraan is nog niet zo heel lang verkrijgbaar, maar ontvangt goede reviews. Wij hebben de kraan getest en een video review gemaakt.

4. GROHE kokend waterkraan Red 3 in 1 kraan

beste koked water kraan
GROHE Red 3IN1 7L boiler

GROHE Red 3IN1 7L boiler

Geen of langzaam warmwatertoevoer? Kies dan voor de GROHE Red 3 in 1 met mengventiel, voor direct 7 liter kokend water.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.256,38)
amazon.nl (€1.304,88)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

GROHE Red 3 Compact

GROHE Red 3 Compact

Kun je al snel over warm water beschikken in de keuken? Kies dan de GROHE Red 3 Compact 4 liter boiler.

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€583,41)
bol.com (€861,75)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Omdat een kokendwaterkraan installatie doe-het-zelf klus niet aan jou is besteed, je geen tijd ervoor hebt, of je misschien zelfs beschikt over twee linkerhanden?

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€159,95)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

Een andere kokend waterkraan van goede kwaliteit is GROHE Red Boiler 3 in 1 kraan. Beste kokend water kraan van betaalbare kwaliteit  ook als je niet over warmwatertoevoer in de keuken beschikt. GROHE wordt veel verkocht in de bouwmarkten en is zelf te installeren als je een beetje handig bent. Met deze kokendwaterkraan wordt water met één druk op de knop naar 100° C verwarmd en heb je direct kokend water uit je kraan. Je hebt hiervoor geen warmwatertoevoer nodig. 

Je kunt kiezen uit een boiler van 3,4 liter of 7, afhankelijk van de vereisten zoals warm of koud watertoevoer. De GROHE kokend waterkaan is eventueel ook uit te breiden met koel en bruisend water. Je hebt hiervoor wel een extra reservoir nodig en een kraan. 

De kokendwater functie wordt geactiveerd via deactiviatie van de kinderbeveiliging, terwijl het standaard warme en koude water wordt geregeld via een slanke, voorwaartse hendel. De hoge C-vormige uitloop maakt het makkelijk om kokend heet water in een pan te doen en de uitloop heeft een draaibereik van 150° voor verdere flexibiliteit. 

De cooltouch-technologie zorgt ervoor dat de kraan nooit te warm is om aan te raken. De kraan is gecertificeerd met een energie A-label voor energie-efficiëntie en de boiler kan ook op vakantie modus worden gezet, waarbij de temperatuur beperkt is tot 60° C. 

Het filter heeft een capaciteit van 600 liter voordat hij moet worden vervangen. Het display toont wanneer de capaciteit bereikt is. 

GROHE kokend water kraan ervaring

Deze stijlvolle kraan ontvangt veel goede beoordelingen van gebruikers. Lees ze op bol.com

Verkrijgbaar bij aangesloten keukenspecialisten. Direct los verkrijgbaar met eventueel inbouwservice Zoofy bij o.a. bol.com 

5. HOTTO 3 in 1 kraan met combi-boiler 

Ben je opzoek naar kokend water kraan die ook warm water kan geven? Dan is de HOTTO een aanrader. Deze kokend waterkaan met combi-boiler kun je zowel warm, koud en kokend water tappen. Het warme water wordt ook opgewarmd door de Hotto boiler.  Ideaal voor keukens die niet of niet snel over een warm water beschikken. 

Met de HOTTO kraan haal  je voor een scherpe prijs een kokend water kraan in huis die kwalitatief goed in elkaar zit. Je kunt kiezen uit 2 modellen kranen in 6 verschillende kleuren. 

De prijs van deze combi-boiler ligt dan ook iets hoger ten opzichte van een kokend water kraan die niet over combi-boiler beschikt zoals de Multi- Tap bijvoorbeeld. 

De kraan heeft een buis-in-buis constructie. In de uitloop zitten twee buizen; één voor koud en warm water, en de ander voor kokend heet water. Hierdoor wordt de uitloop niet kokend heet en verbrand u niet uw handen als u besluit om deze te wassen net nadat u kokend water heeft getapt. Daarbij is de kraan voorzien van een druk-draai constructie voor de kokend water functie. Dit houdt in dat u de kokend water knop moet indrukken, vasthouden en tegelijkertijd moet draaien om kokend water te kunnen tappen. De kraan stopt zodra u deze knop loslaat. Wel zo veilig!

Deze set wordt geleverd met een duidelijke installatiehandleiding. Alle aansluitingen zijn slechts op één manier te installeren. Je haalt de oude kraan eruit en zet de nieuwe kraan erin, gaten boren is dus niet nodig. Op Youtube biedt HOTTO een installatievideo aan.

Mocht je er toch niet uitkomen, dan biedt HOTTO ook nog een installatieservice aan. Voor 99 euro kunt u de kraan door de fabrikant zelf laten installeren. Zo bent u er 100% zeker van dat de kraan juist is gemonteerd.

Reviews HOTTO

Hotto ontvangt op bol.com goede reviews. De kraan is eenvoudig te installeren Lees de reviews hier

HOTTO Combi 5L – Quadro zwart 3-in-1 kraan

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:22 am

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Omdat een kokendwaterkraan installatie doe-het-zelf klus niet aan jou is besteed, je geen tijd ervoor hebt, of je misschien zelfs beschikt over twee linkerhanden?

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€159,95)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

6. Unito kokend heet waterkraan ACE Boil 3 in 1

Beste kokend water kraan
ACE 3 in 1 kokend water kraan + boiler

ACE 3 in 1 kokend water kraan + boiler

Kun je in de huidige situatie snel over warm beschikken in de keuken? Kies dan voor de ACE Boil 3 in 1 voor direct 4 liter kokend water.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€595,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:27 am

UNITO Mengventiel – 3 in 1 – Voor ACE.BOIL

UNITO Mengventiel – 3 in 1 – Voor ACE.BOIL

UNITO Mengventiel verandert een UNITO boiler in een combi boiler. Zonder een warmwateraansluiting kun je warm en koud water produceren (en natuurlijk kokend water).

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€109,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:27 am

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Zoofy kokendwaterkraan installatie

Omdat een kokendwaterkraan installatie doe-het-zelf klus niet aan jou is besteed, je geen tijd ervoor hebt, of je misschien zelfs beschikt over twee linkerhanden?

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€159,95)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

Een kokend heet water kraan van degelijk kwaliteit met een scherpe prijsstelling is de ACE Boil van Unito. Met de ACE BOIL kraan heb je beschikking over gewoon warm en koud water kraan alsmede de extra functie van kokend water van 100°C. Geen of langzame warmwatertoevoer? Het extra verkrijgbaar mengventiel zorgt ervoor dat je direct ca. 10 liter warm water ineens kunt tappen en je hebt dan alleen een koud wateraansluiting nodig. 

Het robuuste design van de kraan, verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, zorgt ervoor dat de kraan in elke keuken past en niet eens zo opvalt. De bediening is mechanisch en kindveilig. Er zijn altijd 2 handelingen nodig om kokend water uit de kraan te krijgen. De knop aan de zijkant van de kraan dient ingedrukt te zijn waarna je de kraan naar je toe duwt. 

Een Unito ACE is eenvoudig te plaatsen (hij komt in de plaats van de huidige kraan) en als je een beetje handig bent kun je dit ook zelf.

Aangeraden wordt om jaarlijks het filter te vervangen. Kosten bedragen 49,- 

Ace kokend water kraan review

Klanten zijn erg te spreken over de kraan alsmede de goede service! Lees de reviews van de ACE Boil hier.  

7. HOWAT kokend water kraan

Howat kokend waterkraan

HOWAT heeft alles zo simpel mogelijk gehouden. Geen moeilijkheden met keuze uit type boilers en moeilijke aansluitingen. De HOWAT 3 in 1 kranen werken op dezelfde compacte boiler van 2,4 liter. De kraan is zo ontwikkeld, dat je hem eenvoudig zelf kan installeren. De verschillende onderdelen zijn maar op één manier aan elkaar te bevestigen. Gaten boren is ook niet nodig, je haalt de oude kraan eruit en zet de nieuwe erin.  De kraan geeft koud, warm en kokend water. Het warme water wordt hierbij aangevoerd via de huidige warm waterleidingDe HOWAT boiler heeft twee temperatuurstanden, 95 en 98. 

Voor het hete water is een draaiknop toegepast, die pas na het indrukken van de kinderbeveiliging kan worden bediend. Binnen twee seconden begint het kokend water te stromen, ook extra veilig.

HOWAT heeft keuze uit verschillende kleuren kranen zoals RVS, Chroom, Zwart en RVS.  HOWAT is een eenvoudig maar goed product met een zeer scherpe prijsstelling. Je kunt de kraan ook via Howat laten installeren. 

De kraan kan ook worden aangesloten wanneer je in de huidige situatie geen beschikking over een warm waterleiding in de keuken hebt. Je kunt deze aansluiting dan afdoppen. Er komt dan geen warm water uit de kraan, enkel koud en gefilterd kokend water. Als je dan warm water nodig hebt, dan kun je het koude water met het kokende water handmatig mengen. Een andere mogelijkheid is om de warm wateraansluiting op een close-in boiler aan te sluiten. Via deze weg heb je wel direct warm water uit de kraan.  

HOWAT adviseert om het filter ieder half jaar te vervangen. Een filter kost 37,50.  

Reviews Howat

HOWAT ontvangt goede reviews van gebruikers. Over de service is men erg te spreken alsmede de installatie.

8. Franke 3 in 1 kokend water kraan Premium 3

Franke kokend waterkraan Franke is een bekend merk onder de kokend water kranen. Franke heeft een groot aanbod in kranen wat het kiezen lastig maakt. Franke kranen worden veel verkocht via plaatselijke keukendealers bij aanschaf van een nieuwe keuken.  

Franke kranen zijn niet modulair opgebouwd. Je kunt dus niet achteraf beslissen om nog voor gekoeld en bruisend water te gaan zoals de Franke Perfect 5 of 6. Ga je voor de 3 in 1 kraan dan kun je kiezen voor een elektronische of mechanische bediening gaan. De mechanische twist bediening is voorzien van een kindveilige druk- en draaiknop met terugslagveer.  

Met de Franke 3 in 1 kraan heb je beschikking over gewoon warm en koud water kraan alsmede de extra functie van kokend water van 100°C. Dankzij de pijp-in-pijp constructie van de kraanuitloop wordt de buitenzijde niet heet bij kokend water. Ook heeft de kraan hierdoor een compacte waterstraal die nauwelijks spettert. 

Daarnaast kun je kiezen voor een model met 5 liter plintboiler (in keukenkastje), een 10 liter gewone boiler of de combi mengset. Zo is er voor elke keuken wel wat wils. Franke Pro M filter wordt standaard geleverd bij een kokend water systeem.  

Let op, ieder jaar dien je het filter te vervangen anders vervalt de garantie. De kosten hiervan bedragen euro 79,-. Online lezen we hier veel teleurstellingen over bij onwetende klanten. Het is ten zeerste aan te raden om je Franke kraan direct te registreren na aankoop zodat je 5 jaar garantie ontvangt. Voorrijkosten, arbeidsloon en materiaalkosten, voor alle service die valt onder de garantievoorwaarden zijn dan gedekt. 

De Franke kraan zijn goed zelf te installeren met de M-Box. De M-Box is een compacte box waarin alles is verwerkt. Franke zegt dat het gehele kokend water systeem binnen 30 minuten is gemonteerd. 
 

Vanaf prijs: 825,-

Verkrijgbaar bij aangesloten keukendealers of Fonq. Bekijk alle modellen op de website van Franke

Onderhoud en garantie op de kraan

Is er toch iets mis met je heetwaterkraan na verloop van tijd dan is garantie en een goede kosteloze reparatieservice wel zo prettig. Het garantietermijn verschilt per aanbieder. De meeste aanbieders geven 24 maanden garantie. Dit termijn is te verlengen als je direct na de aankoop je kraan registreert bij de fabrikant. Doen dus!

Helaas komen we er naar wat online onderzoek achter de niet alle aanbieders goed zijn in het verlenen van service en herstelreparaties. Op onder andere de website van de Consumentenbond is iemand een topic begonnen waaruit dit naar voren komt.

Filter tijdig vervangen 

Het onderhouden bestaat voornamelijk uit het vervangen van de filter. Vervang je deze niet dan zul je na verloop van tijd merken dat de kraan een minder goede straal geeft en niet meer de juiste temperatuur bereikt. Hoe vaak je dit filter moet vervangen, verschilt per merk. Bij de Quooker kranen kun je 5 jaar met een filter doen, HOWAT adviseert ieder half jaar het filter te vervangen. 

Veel gestelde vragen over de kokend water kraan: 

 • Is een kokendwaterkaan zelf te installeren?

  Als je een beetje handig bent dan kun je zelf de kraan installeren. Bij de meeste kokendwaterkranen is een duidelijke handleiding en video instructie aanwezig. Wil je toch liever dat iemand met het anders voor je doet? Zoofy inbouwservice staat voor je klaar door heel Nederland. 

 • Wat is de prijs van een kokendwaterkraan?

  Kies je voor een eenvoudige 3 in 1 kraan dan kun je al voor €485,- een mooie kraan in je bezit hebben. 

 • Een waterkoker of een kokendwaterkraan?

  Heb je budget beschikbaar dan is een kokendwaterkraan een absolute toevoeging aan je keuken. De lange gebruiksduur alsmede de snelheid, veiligheid en het gemak maakt de kraan eigenlijk onmisbaar in iedere keuken. 

 • Is een kokendwaterkraan energiezuinig?

  Je pakt nooit meer water dan dat je nodig hebt waardoor je bespaart op zowel de water- als energiekosten. Veel combi-boilers leveren niet alleen kokend water, maar ook warm water. Dat betekent dat je het water nooit meer hoeft te laten stromen, tot je warm water hebt. Het warme water is er gewoon meteen. De vakantiemodus zorgt ervoor de ketel niet op volle toeren draait. 

 • Is de kokendwater kraan met de smartphone te bedienen?

  Een super leuke feature van de Unito Infinty kokend waterkaan is de koppeling met de Unito Anywhere smart App. Met deze app kun je o.a. de temperatuur regelen van het water, sterkte van het bruisend water, kinderbeveiliging instellen en heb je inzicht in het water en energieverbruik. Ook is het mogelijk om de kraan met behulp van Alexa toe te spreken! 

 • Past de kokendwaterkraan in het bestaande keukenblad?

  De meeste 3 in 1 kranen hebben een normaal kraangat nodig van 32 mm. Wanneer het bestaande kraangat te groot blijkt te zijn voor je kokend waterkraan, zijn er speciale rozetten verkrijgbaar waarmee je dat makkelijk op kan lossen. 

 • Kan een kokendwaterkraan aangesloten worden zonder warmwatertoevoer?

  Ja dat kan. Kies dan voor kokend waterkraan met een mengventiel. Niet alle merken werken met een mengventiel. Voorbeeld van een kokend waterkaan die aangesloten wordt op de koudwaterleiding is de Quooker Combi Reservoir of de GROHE Red 3 in 1 7 liter boiler met mengventiel. 

  Een andere mogelijkheid is een close in boiler. Bedenk wel dat deze ook in het keukenkastje moet passen. 

Het COMBI reservoir geeft 7 liter direct kokend water of 15 liter warm water. Het reservoir mengt koud leidingwater met kokend water uit de Quooker. Dit reservoir is aangesloten op de koudwaterleiding.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.229,99)
fonq.nl (€1.271,00)
vtwonen.nl (€1.271,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:28 am

De COMBI+ geeft 7 liter direct kokend water en onbeperkt warm water, omdat het reservoir zowel op de koud- als de warmwaterleiding is aangesloten.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.369,00)
blokker.nl (€1.399,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:28 am

Verkrijgbaar bij:

kokendwaterkranenshop.nl (€489,00)
bol.com (€515,00)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:24 am

Geen of langzaam warmwatertoevoer? Kies dan voor de GROHE Red 3 in 1 met mengventiel, voor direct 7 liter kokend water.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€1.256,38)
amazon.nl (€1.304,88)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:28 am

Kun je al snel over warm water beschikken in de keuken? Kies dan de GROHE Red 3 Compact 4 liter boiler.

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€583,41)
bol.com (€861,75)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:28 am

12 reacties

 1. Wat ook handig is, is om de reparatie kosten te vergelijken en hoe snel iets kapot gaat. Onze Quooker die om de 5 jaar onderhoud nodig heeft,lekt echter al na 3,5 jaar. Reparatie kosten net geen 120 euro.

  1. Bedankt voor de tip Aswani! Wat vervelend dat de Quooker is gaan lekken buiten de garantie periode 🙁

 2. Mijn Franke kraan helaas nu na 6 jaar begeven. Lijkt doorgebrand. Ontdekt nadat aardlekschakelaar niet meer ‘aan’ te krijgen was, dus had nog gevaarlijk kunnen zijn. Iig zeker geen Franke meer voor mij dus. Gelukkig op deze site ook als laatste in de rij, dus genoeg andere keus, al blijft dat nog steeds lastig kiezen.

  1. Hi Fari,

   Bedankt voor je reactie. Wat schrikken! Gelukkig deed de aardlekschakelaar zijn werk. Zo zie je maar weer hoe belangrijk deze is! Snap dat de keuze dan op een andere kokend waterkraan valt. Heb je al besloten?

 3. Meerdere issues met onze Franke kraan gehad. Bij installatie bleek er vanaf de fabriek al een fout in de computer te zitten.
  Vervolgens ging de uitloop roesten. Na vervanging ging de uitloop wederom roesten. Bleek dat er een hele serie verkeerd was gefrabiceerd.
  Binnen een jaar boiler defect, moest ook vervangen.
  Nu wederom boiler defect, aardlekschakelaar slaat iedere keer af. Zonder dat Franke weet wat de oorzaak hiervan is, gooien ze het op het niet optijd vervangen van filter. Wat Franke vergeet is dat we het filter niet op tijd konden vervangen omdat ze zelf waren over gegaan op nieuw klantensysteem waardoor we de herinneringsmail niet kregen,plus ons account ook gedeactiveerd was. Een mail vooraf naar al je klanten over het overgaan op nieuw systeem was te moeilijk.
  Nieuwe boiler incl filter en bezoek monteur: ,+/- 650 euro.
  Voor ons echt nooit meer Franke…

  1. Voor dat bedrag koop je een hele nieuwe kokend waterkraan. Wat vervelend allemaal. Hopelijk ben je niet uitgekeken op een kokend waterkranen Laura. Er zijn tegenwoordig voldoende alternatieven voor een lagere prijs.

 4. Nou… We gaan weer lekker terug op normale keukenboiler en fluitketel op de kookplaat. 😇

 5. Ik waardeer de uitleg over de kokendwaterkranen. Ik heb inmiddels nu bijna 5 jaar een kraan van Franke. Ik heb elk jaar een nieuwe boiler gehad onder garantie omdat inderdaad door de boiler de aardlek eruit sprong. Ik heb elk jaar keurig het filter vervangen maar ik heb de facturen daarvan niet meer. 1x zelfs met de monteur het filter vervangen. Ze willen dat ik dat bewijs.
  Ik heb een hoop geld uitgegeven voor een ondeugdelijk apparaat want ik mag toch normaal gesproken verwachten dat het langer dan 5 jaar meegaat, zeker omdat ik altijd netjes het filter op tijd heb vervangen. Voor mij absoluut geen Franke meer. Ik hoop door jouw info een betere keus te maken.

  1. Wat vervelend om te horen Marianne, wellicht heb je de (digitale) bankafschriften nog waarop de betalingen voor de filters terug te vinden zijn? Op bijvoorbeeld de Flex-Tap Filtered wordt 5 jaar garantie gegeven als je deze na aankoop registreert.
   Wel fijn om te lezen dat onze info je helpt bij de keuze voor een nieuwe kokendwaterkraan. Veel succes met het maken van je keuze!

 6. Hier een Quooker van 2 jaar plus stuk. Helaas geen garantie en op de vraag of er enige coulance was bleef de reactie uit.
  Ik had meer verwacht van een heeeele dure water koker. Wees gewaarschuwd

  1. Ai dat is niet zo fraai. Er zou 2 jaar garantie op moeten zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *