Beste heet water dispenser, MOA, KitchenBrothers, Domo, Proficook, welke kies je?

Met een heet water dispenser verwarm je snel en eenvoudig water. Met 1 druk op de knop heb je direct heet water voor je thee, soep of pasta! Vooral de snelheid maakt de heet water dispenser populair onder theedrinkers. Je bespaart tijd, maar ook een hoop energie waardoor je duurzaam bezig bent. Daarnaast is een heet water dispenser heel fijn voor mensen die moeite hebben met het tillen van zware dingen zoals een zware hete waterkoker. Een heet water dispenser brengt daarom ook gemak met zich mee voor thuis en op kantoor. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de heet water dispenser en benoemen we de beste heet water dispenser merken. 

Wat zijn de voordelen van een heet water dispenser? 

check Direct heet water met 1 druk op de knop 
check Minder belastend voor de handen en polsen
check Energiebesparend t.o.v. een waterkoker 
check Efficiënt watergebruik
check Goedkoper dan een Quooker 
check Stiller dan een waterkoker
check Extra’s als variabel instelbare temperatuur en geheugenfunctie

Waar moet je opletten bij een heet water dispenser? 

Een heet water dispenser is in aanschaf duurder dan een waterkoker. Je verbruikt wel minder energie. 

Een heet water dispenser is een vrij groot apparaat op het aanrecht in vergelijking met een waterkoker . 

Een heet waterdispenser haalt niet altijd de 100 °C. Water wordt net onder het kookpunt afgegeven. 

Domo DO482WK – MyTea Eco

Domo DO482WK – MyTea Eco

Beste basis heetwaterdispenser

Inhoud van 1,5 liter
 Compact en licht  3000 watt
 Goede prijs / kwaliteit
Deels afneembare waterbak
  Geen instelbare temperatuur
 Geen instelbaar volume
Geen anti-kalkfilter

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€50,37)
amazon.nl (€50,37)
blokker.nl (€107,81)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:28 am

MOA Heetwaterdispenser Lux HWD20

MOA Heetwaterdispenser Lux HWD20

Luxe heetwaterdispenser

Inhoud van 2,7 liter
 Luxe uitstraling
Instelbare temperatuur
Afneembare watertank
2400 watt
 Geheugen functie
 Volumeknop (automatische stop)
 Digitaal LED display / touchscreen
Hoge pieptoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
blokker.nl (€84,99)
fonq.nl (€84,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:26 am

ProfiCook HWS 1168

ProfiCook HWS 1168

Beste snelste heetwaterdispenser

Inhoud 2,2 liter 
 2600 watt 
 Instelbare temperatuur
 Instelbaar volume
Goede prijs /kwaliteit
 Schakelt niet automatisch uit 
 Waterbak is niet afneembaar
 Geen filter

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
amazon.nl (€98,15)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:27 am

Wat je moet weten over een heet water dispenser

Ben je opzoek naar een goede heet water dispenser lees dan onderstaande kooptips. Zo kom je erachter waar jouw heet water dispenser aan moet voldoen en welke het beste bij jou, je huisgenoten of gasten past.

Hoeveel inhoud heb ik nodig?

Bij aanschaf van een heet water dispenser is het goed om over de vulcapaciteit na te denken. De meeste apparaten voor privé gebruik hebben een watertank van 2 tot 5 liter. Met 2 liter water kun je ongeveer 8-10 koppen vullen. Voor een groot gezin kun je kiezen voor een grotere capaciteit van 2,5 tot 3 liter omdat de doorstroom een stuk sneller zal gaan. Bedenk wel hoe groter de capaciteit hoe groter de dispenser.

Je kunt een heet water dispenser ook aansluiten op de kraan. Dan hoef je het reservoir niet te vullen. Echter zijn deze modellen meer voor bedrijven geschikt omdat ze vaak heel groot en duur in aanschaf zijn. Voor privégebruik kies je dan eerder voor een Quooker.

Hoe snel is de heet water dispenser?

Een dispenser met een hoog vermogen verwarmt doorgaans sneller op dan een dispenser met een laag vermogen. Aangezien een dispenser al heel snel opwarmt gaat dit verschil om een tiental secondes. Doorgaans heeft een heetwater dispenser een vermogen van 2400 watt. De MOA heet water dispenser verwarmt in 30 seconden. De Proficook al binnen 5 seconden

Welke waterfilters heeft een heet water dispenser?

Een heet water dispenser heeft verschillende filters. Een belangrijke filter is het anti-kalk filter in de watertank. Deze filter zorgt ervoor dat er geen kalkdeeltjes in het water terechtkomen. De anti-kalkt filter is bij sommige dispensers uitneembaar waardoor je de filter makkelijk kunt schoonmaken.

Een andere belangrijke filter is de koolstoffilter. De koolstoffilter verwijderd onzuiverheden zoals chloor, vluchtige, organische verbindingen en bezinksel. Het water krijgt zo een zuivere smaak zonder muffe geurtjes. Merk je dat het water minder fris smaakt dan kun deze filter na verloop van tijd vervangen voor een nieuwe filter. De Caso waterdispensers maken gebruik van vervangbare filters. 

Een heet water dispenser kan ook over een extra UV-filter beschikken. Een UV-filter elimineert bacteriën en virussen. Je ziet deze UV-filters veel bij heet water dispensers die aangesloten zijn op waterleidingen.

De bediening en functies van de heet water dispenser 

Een heet water dispenser moet naast dat deze snel en schoon water geeft ook makkelijk en veilig te bedienen zijn. Je zult de handleiding een keer moeten doorlezen, maar hierna moet het eenvoudig zijn om het apparatuur te gebruiken. Wat zijn handige functies van een heetwater dispenser? We bespreken ze hieronder. 

Instelbare temperatuur

Heet water dispensers hebben standaard de temperatuur van 95- 99 graden. Geef je de voorkeur aan minder heet water? Kies dan voor een heet water dispenser met instelbare temperatuur. Handig als je bijvoorbeeld veel groene thee drinkt of met kinderen in huis die thee graag iets lauwer drinken. Heet water dispensers gebruiken niet allemaal dezelfde temperatuur instelling. Sommige hebben 4 temperatuurstanden beginnend bij 70 graden. Een aantal begint bij 40 graden. Let hier dus op bij aanschaf.

Afneembare waterreservoir 

Een afneembare waterreservoir maakt het bijvullen makkelijk. Ook kun je het reservoir wat makkelijker schoonmaken. Niet alle heetwater dispensers hebben een afneembare watertank. Je zult dan water in het reservoir moeten gieten met een waterkan of fles.

Geheugenfunctie 

Drink jij je thee op een bepaalde temperatuur dan zijn er heet waterdispensers die dit onthouden. Zo hoef je niet elke keer de temperatuur en hoeveelheid in te stellen. Let wel, het geheugen wordt gewist zodra de stroom eraf gehaald wordt. 

Veiligheid 

Niet geheel onbelangrijk is de veiligheid van de dispenser. De meeste heet water dispensers zijn beveiligd tegen droogkoken en oververhitten en slaan automatisch af.  Met kleine kinderen in huis is het aan te raden om een heet water dispenser met  vergrendeling aan te schaffen!

Heet water dispenser met een automatische stop

Niet iedereen drinkt zijn of haar kopje thee hetzelfde. De één houdt van een flinke mok en de ander drinkt liever uit een kopje. Het is daarom fijn om de hoeveelheid water per keer te kunnen instellen. De luxe MOA heetwaterdispensers zijn uitgerust met een volumeknop en stopt het waterafgifte automatisch. Bij de Caso heetwaterdispensers kun je het volume trapsgewijs instellen en stopt het apparaat automatisch. Bij de Proficook regel je het volume met de stopknop net zoals bij de MOA’s uit het midden en basissegment. 

Wat is de beste heet water dispenser? 

Als je zoekt op Google kom je veelal uit op de MOA heetwater dispenser. Een merk van Nederlandse bodem en enorm populair bij de Nederlandse retailers. Echter met de komst van Amazon is de keuze voor een goede heet water dispenser vergroot. Zo wordt op Amazon het Duitse merk Caso heetwaterdispenser als beste heetwaterdispenser beoordeeld en ook Domo en KitchenBrothers scoort goed. We zullen deze A-merken heetwaterdispensers meenemen in de lijst beste heet water dispenser. 

De beste heet water dispenser is vooral afhankelijk van de wensen en eisen die je stelt aan het apparaat. Denk aan instelbare temperatuur en watervolume of een LED-display. Van elk merk hebben we daarom een basis type geselecteerd, een mid range type en een lux type. Dit maakt het vergelijken wat makkelijker. 

Beste eenvoudige water dispenser: 

Een eenvoudige water dispenser is de meest simpelste uitvoering. Even kort geschreven komt het erop neer dat deze dispensers niet over allerlei extra functionaliteiten beschikt. Het volume kan niet worden ingesteld, het heeft geen geheugenfunctie, geen LED display, de waterbak zit soms vast en de temperatuur is ook niet altijd in te stellen.

Wat heeft deze eenvoudige dispenser wel te bieden? Met één druk op de knop heb je binnen 30 seconden een glas, mok of kop kokend water. Dit is een stuk sneller dan bij een waterkoker. De apparaten beschikken over een droogkookbeveiliging, kinderslot, oververhittingsbeveiliging en een automatisch ontkalkingssysteem. 

 1. MOA heet water dispenser Basis
 2. Domo heet water dispensers Basis
 3. MAGNANI heet water dispenser Basis

Beste water dispenser met meer mogelijkheden:

Een water dispenser uit het midden segment heeft meer functies en mogelijkheden dan een basis water dispenser. Denk aan instelbare temperatuur en volume en een LED display. De dispensers beschikken meestal niet over een automatische ontkalkfunctie of uitschakeling.  

 1. KitchenBrothers 2.9 liter
 2. Proficook HWS1168 heet water dispenser
 3. Caso HW500 toch heet water dispenser Midden 

Beste luxe heetwater dispenser: 

Deze luxe dispensers zien er niet alleen erg stijlvol uit, ze bieden de meest uitgebreide functies aan en zijn snel.

 1. MOA heet water dispenser Lux 
 2. Caso HW660 Turbo heet water dispenser  Lux
 3. Proficook HWS 1145 heet water dispenser Lux

Wat is de beste heetwater dispenser van MOA?

Met een MOA heetwater dispenser haal je een goede dispenser in huis. De dispensers zijn niet de snelste, maar binnen 30 seconden heb je al een kopje heet water. Je kunt kiezen uit 5 modellen. Wat de beste MOA heetwaterdispenser is, is vooral afhankelijk van jullie wensen, smaak en eisen. Je kunt kiezen voor een basis model, een tussenmodel of een luxe uitvoering met alles erop en eraan. Wat zijn de verschillen tussen de MOA heetwaterdispensers? We bespreken de verschillen hieronder: 

MOA Heetwaterdispenser HWD20 en HWD23B (lux)

De MOA heetwaterdispenser HWD20 en de HWD23B zijn de meest luxe MOA waterdispensers. Deze dispensers zien er niet alleen erg stijlvol uit, ze zijn ook nog eens compact en erg eenvoudig en veilig in gebruik middels het LED display. De watertemperatuur is in te stellen tussen de 45 graden en de 100 graden Celsius in stappen van 10 graden. 

Met de volumeknop kun je kiezen uit 100/200/300/400 ml waarna de machine automatisch stopt. Je kunt het volume ook op volledig instellen. Je dient dan wel zelf op de stopknop te drukken. 

Een extra handigheidje van deze heetwaterdispensers is de geheugenfunctie. Hiermee wordt het nog makkelijker om snel binnen 30 seconden je kopje thee te maken in de ochtend.

Het apparaat is veilig uitgerust met droogkookbeveiliging, automatische ontkalkfunctie, oververhittingsbeveiliging en anti-slipvoetjes. Een fijne extra is de kinder safety lock zodat kinderen het apparaat niet zomaar aan kunnen zetten.  

MOA Heetwaterdispenser Lux HWD23B

MOA Heetwaterdispenser Lux HWD23B

Beste luxe heetwaterdispenser

- Inhoud van 2,5 liter 
- Zeer luxe uitstraling 
- Instelbare temperatuur
- Afneembare watertank
- 2600 watt
- Geheugen functie
- Volumeknop (automatische stop)
- Digitaal LED display
- Hoge pieptoon 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€74,99)
blokker.nl (€74,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:27 am
MOA Heetwaterdispenser Lux HWD20

MOA Heetwaterdispenser Lux HWD20

Luxe heetwaterdispenser

- Inhoud van 2,7 liter
- Luxe uitstraling
- Instelbare temperatuur
- Afneembare watertank
- 2400 watt
- Geheugen functie
- Volumeknop (automatische stop)
- Digitaal LED display / touchscreen
- Hoge pieptoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
blokker.nl (€84,99)
fonq.nl (€84,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

MOA Heetwaterdispenser KT2214A (basis)

De MOA Heetwaterdispenser KT2214A is de meest simpelste uitvoering van de MOA dispensers. Even kort geschreven komt het erop neer dat deze dispenser niet alle bovenstaande features heeft. Het volume kan niet worden ingesteld, het heeft geen geheugenfunctie, geen LED display, de waterbak zit vast en de temperatuur is ook niet in te stellen. De lekbak is verstelbaar zodat je grote en kleine koppen eronder kunt zetten.

Wat heeft deze MOA dispenser wel te bieden? Met één druk op de knop heb je binnen 30 seconden een glas, mok of kop kokend water. Dit is een stuk sneller dan bij een waterkoker. De dispenser geeft 500 ml  heet water per minuut.  Er zit geen automatische stop op deze heetwaterdispenser. 

Het apparaat beschikt over een droogkookbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en een automatisch ontkalkingssysteem. Deze MOA heeft ook een kinderslot. 

Specificaties:

KitchenBrothers Heetwater Dispenser

KitchenBrothers maakt mooie maar betaalbare producten op gebied van koken. Denk aan Smoothie Blenders, Melkopschuimers, Keukenmachines, Slowjuicers, Airfryers en ook heetwater dispensers. Momenteel wordt de KitchenBrothers Heetwaterdispenser goed beoordeeld. Reden om deze verder toe te lichten. 

Kitchenbrothers heetwaterdispenserDe KitchenBrother Heetwater Dispenser heeft een vermogen van 2600 Watt. Binnen 5-10 seconden levert deze dispenser heet water op tot maximaal 500 ml per keer. 

De heetwaterdispenser heeft 8 verschillende temperatuurstanden variërend van 40°C tot 100°C, perfect voor elke behoefte, of je nu babyvoeding wilt maken of een instant soep wilt bereiden. Met 6 standen, kun je beslissen hoeveel water je wilt, van 100 ml tot 400 ml, of zelfs een constante afgifte voor bijvoorbeeld een grote soepkom.

Met een afneembare watertank van 2.9L kun je makkelijk bijvullen. Het bedienen van de heetwaterdispenser is eenvoudig en veilig.  Met de safety lock die automatisch na 30 seconden activeert, en dubbele beveiliging tegen droogkoken en oververhitting. 

Deze heetwaterdispenser ontvangt veel goede reviews op bol.com. Lees ze hier. 

Voor en nadelen:

KitchenBrothers Heetwaterdispenser – 2.9L – Heetwatertap

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:22 am

Wat is de beste heet water dispenser van Caso?

Caso is een Duits merk dat verschillende prijzen heeft gewonnen met de beste heet water dispenser. Door de jaren zijn er heel wat modellen ontwikkeld. Caso heetwaterdispensers zijn heel snel. Binnen een paar seconden heb je heet water. Wij hebben de beste 2 Caso heetwaterdispensers geselecteerd. Deze selectie is tot stand gekomen door reviews, consumenten awards en functionaliteiten. Amazon verkoopt veel Caso dispensers en ontvangt veel goede reviews. Kenmerkend zijn de waterfilters die de Caso’s hebben. De koolstoffilter verwijderd onzuiverheden zoals chloor, vluchtige, organische verbindingen en bezinksel. Het water krijgt zo een zuivere smaak zonder muffe geurtjes.

Caso HW660 Turbo Heet water Dispenser (Lux)

beste heet water dispenserDeze zeer luxe Caso warmt water razendsnel binnen enkele seconden op door de krachtige 2600 watt. Perfect voor het bereiden van thee, oplosbare koffie, instant-pasta en babyvoeding.

De bediening gaat via een digitaal display. Je kunt kiezen uit 8 hoeveelheden naar behoefte: 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 ml.  Drink je liever je thee wat koeler? Deze Caso dispenser heeft 7 verschillende temperatuurinstellingen: 40 – 100 °C (in stappen van 10 °C). Verder heeft de Caso HW660 Turbo een geheugenfunctie zodat je niet elke keer opnieuw de standaard instellingen moet aanpassen. Instellingen die als laatste zijn ingesteld, worden opgeslagen. Ze worden gewist zodra de stekker uit het stopcontact wordt verwijderd. 

Het apparaat beschikt over een waterfilter, droogkookbeveiliging, kinderslot, oververhittingsbeveiliging en een automatisch ontkalkingssysteem. Met een automatisch ontkalksysteem bedoelen we dat het apparaat zelf aangeeft wanneer het ontkalkt dient te worden. Je kunt dan vervolgens het apparaat met water en azijn of citroenzuur ontkalken. Het waterfilter is na verloop van tijd te vervangen. 

Voor en nadelen:

Caso HW500 touch (midden)

beste heet water dispenser Een wat kleinere en smallere heet water dispenser is de Caso HW500 toch. De krachtige heetwaterdispenser geeft in slechts 5 seconden heet water. Dankzij een intuïtieve sensor-touch bediening stel je heel eenvoudig en nauwkeurig temperaturen in van 45 tot 100 °C. De hoeveelheid is aan te passen naar 100/200/300 ml en volledig.

Het geïntegreerde waterfilter zorgt voor een goede waterkwaliteit – ideaal voor thee, babyvoeding of instantnoedels. Het waterreservoir met een inhoud van 2,2 liter is helaas niet te verwijderen om bij te vullen. Je kunt met een kan of fles het waterreservoir vullen. Verder ontbreekt de automatische ontkalfunctie en geheugenfunctie.

Het apparaat beschikt over een droogkookbeveiliging, kinderslot, oververhittingsbeveiliging en een waterfilter. Het waterfilter kun je na verloop van tijd te vervangen. Ontvangt goede beoordelingen van gebruikers.

Specificaties: 

Caso HW500 Heetwaterdispenser (midden)

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€88,25)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:26 am

Beste Domo heet waterdispenser (basis)

Dit Belgische merk heeft 2 goede heet waterdispensers op de markt gebracht die beide goede beoordelingen krijgen. Het zijn eenvoudige, kleine en kwalitatief goede instant waterkokers voor een fijne prijs. In slechts 45 seconden kook je enkel het water dat je nodig hebt, met een efficiënt water- en energiegebruik als resultaat. Behalve voor thee ook handig voor andere warme dranken: minuutsoep, oploskoffie en instant chocolademelk.

De Domo heet waterdispensers lichten op als ze in gebruik zijn. Bij beide heetwaterdispensers zit het reservoir deels los. De Domo’s zijn licht in gewicht en kun je onder de kraan bijvullen. Dit is alleen wat onhandig. Je kunt ook de waterbak vullen met een fles of kan.

Grote verschil tussen de 2 waterkokers is de inhoud en instelbaar volume. De Domo DO497WK heeft een capaciteit van 2 liter en de Domo ECO DO482WK heeft een inhoud van 1,5 liter. Bij de Domo DO497WK kun je ook het volume instellen van 150 tot 300ml. 

De dispensers beschikken over automatische afslag en automatische uitschakeling. Er is geen waterfilter aanwezig of een automatisch ontkalkingssysteem. Dit is principe niet nodig. Wij raden je wel aan om de dispenser elke 3 maanden te ontkalken of zodra je al eerder merkt dat het opwarmen langer duurt. 
beste heet water dispenser

Domo Eco DO482WK

- Inhoud van 1,5 liter 
- Compact en licht 
- 3000 watt
- Goede prijs / kwaliteit
- Deels afneembare waterbak  
- Geen instelbare temperatuur
- Geen instelbaar volume
 - Geen anti-kalkfilter
 

Adviesprijs: 54,95

beste heet water dispenser DOMO

DOMO 497WK

- Inhoud van 2 liter 
- Compact  
- 3000 watt
- Goede prijs/kwaliteit
- Deels afneembare waterbak
- Instelbaar volume 150 -300  
- Geen instelbare temperatuur
- Geen anti-kalkfilter
 

Adviesprijs: 74,95

Beste heet water dispenser Proficook

Proficook is ook een Duits merk net zoals Caso. Proficook wordt veel verkocht in Nederland via bol.com en Amazon. Er zijn 2 modellen heetwaterdispensers van Proficook. De Proficook HWS 1168 en de Proficook HWS 1145. Beide modellen zijn heel snel in het opwarmen. We bespreken ze hieronder. 

De Proficook HWS 1168 (midden)

Beste heet water dispenser ProficookDe high-speed warmwaterdispenser van ProfiCook is uitgerust met de nieuwste technologie en werkt daardoor sneller en efficiënter. Binnen slechts 3 seconden verwarmt de PC-HWS 1168 tot 100 °C en is daardoor ideaal geschikt voor het bereiden van thee, instant-dranken en kant-en-klare gerechten. Daarnaast kan de temperatuurinstelling variabel van 45 tot 100 graden Celsius in stappen van 4 naar wens worden gebruikt. Deze ProfiCook geeft je de mogelijkheid om de gewenste hoeveelheid water vrij te selecteren. Het water stopt alleen niet vanzelf met stromen. Je moet dus wel in de buurt blijven om het water te stoppen. De heetwaterdispenser heeft een waterbak van 2,2 liter. Deze waterbak is ook los te koppelen om te vullen. Een 2-kleurig controlelampje informeert je over de temperatuur van het water.

De Proficook HWS beschikt over een een vergrendelknop, die je even moet inhouden om het apparaat in te schakelen. Wel zo veilig in de buurt van kinderen. De waterdispensers heeft geen automatisch ontkalkfunctie. Het advies van Proficook is om 1 keer in de maand te ontkalken, zeker als je merkt dat het opwarmen langer duurt. Verder beschikt de waterdispenser niet over een waterfilter, maar dit is in principe niet nodig. Het water uit de kraan is in Nederland al goed gezuiverd.

Specificaties:

ProfiCook HWS 1168

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
amazon.nl (€98,15)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:27 am

Proficook HWS 1145 (lux)

beste Proficook heet water dispenserDeze snelle waterdispencer levert binnen ca. 5 seconde water met een temperatuur van 100 graden. Deze dispenser is prima geschikt voor op kantoor of een B&B omdat deze waterdispenser een waterreservoir heeft van 4 liter! 

De Proficook HWS 1145 heeft 5 temperatuurstanden van 55°/65°/75°/85°/ 100°C.  De hoeveelheid is instelbaar op 100 ml / 200 ml / 300 ml / 400 ml / 500 ml of continue. De heetwaterdispenser heeft een mooi LED-Display die blauw verlicht is en door middel van sensor touch te bedienen is. 

De heet water dispenser heeft een kinderbeveiliging, automatische uitschakeling en ontkalkfunctie. De Proficook geeft een pieptoon als het water kookt. De boiler schakelt dan automatisch uit. 

MAGNANI warmwaterdispenser

Magnani warmwaterdispenserMAGNANI, van oudsher bekend als de keukenmessen-specialist, biedt een toenemend aantal apparaten aan die mensen niet kunnen missen in hun keuken. Een messen-set, digitale weegschalen, keukenmachines en dus ook heetwaterdispensers. MAGNANI biedt goede kwaliteit aan voor een goede prijs. Een hele fijne en vooral mooie heetwaterdispenser is de MAGNANI warmwaterdispenser. De instant waterkoker past door zijn smalle vormgeving makkelijk in de keuken. 

Met een maximale waterinhoud van 2,5 liter kun je aardig uit de voeten in de keuken. Kies voor een enkel kopje of tot 500 ml aan stromend, heet water. Met zijn vermogen van 2200 tot 2600 W is deze water dispenser zeer krachtig en heb jij binnen 5 tot 10 seconden heet water van 95 tot 100 graden celcius. De waterkoker geeft door middel van een blauw led lampje aan dat het apparaat klaar is voor gebruik. Het verstelbare plateau zorgt ervoor dat jouw kopje, glas of kan er altijd onder kan. 

Deze heet waterdispenser is gemakkelijk te reinigen middels het afneembare opvangbakje en verwijderbare watertank. Ontvangt goede beoordelingen. Lees ze hier. 

Specificaties: 

MAGNANI Warmwaterdispenser Basis

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€74,99)
vtwonen.nl (€80,45)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 – 1:25 am

Beste heet water dispenser in een notendop: 

De beste luxe heet water dispenser: De MOA Heetwaterdispenser HWD20

De beste basic heet water dispenser: De KitchenBrothers Heetwaterdispenser 

De snelste heet water dispenser: Proficook HWS1168 

De smalste heet water dispenser: MAGNANI heetwaterdispenser 

De beste heet water dispenser voor een bakje thee: De Domo Eco DO497WK

De beste heet water dispenser voor op kantoor of B&B: Proficook HWS 1145

De beste heet water dispenser met filter: Caso HW660 Turbo

De beste heet water dispenser met instelbare temperatuur en volume: Caso HW500 touch 

Veel gestelde vragen over een heet water dispenser:

 • Is een heet water dispenser veilig?

  Ja, veiliger dan een waterkoker. Heetwaterdispenser zijn veilig uitgerust met droogkookbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en de meeste beschikken over anti-slipvoetjes en kinderslot. De kans op ongelukken tijdens inschenken is vele malen kleiner dan met een waterkoker. Het water voor kinderen kun je verwarmen tot bijvoorbeeld 80 graden. Zo heb je minder kans op verbranding. 

 • Is een heetwaterdispenser energiezuinig?

  Met een heet water dispenser kook je alleen het water wat je nodig hebt. Met een waterkoker verhit je vaak onnodig meer water dat voor meer energieverbruik zorgt. Daarnaast is het vermogen van een heetwaterdispenser vaak hoger waardoor het water sneller opgewarmd wordt. Hoe sneller het water wordt opgewarmd hoe minder energie er wordt verbruikt.

 • De temperatuur van het water valt lager uit bij de heetwaterdispenser, hoe komt dat?

  Het zou kunnen dat de machine ontkalkt dient te worden. Een andere reden zou kunnen zijn dat het water te koud uit de kraan of koelkast komt. Aangeraden wordt om de dispenser te vullen met water op kamertemperatuur zo tussen de 20-25 graden. Water uit de kraan is vaak maar 15 graden (zeker in de winter).

 • Welk merk heetwaterdispenser is goed?

  Kies voor een A- merk dat gespecialiseerd is in heetwaterdispensers zoals MOA, Caso, Domo en Proficook. Mocht er toch onverhoopt iets stuk gaan of iets niet naar tevreden werken kun je gebruik maken van de garantie. Volgens een Europese richtlijn is de minimale wettelijke garantieperiode twee jaar. Dit betekent dat u er dus vanuit mag gaan dat een product bij normaal gebruik tenminste twee jaar goed te gebruiken moet zijn.

 • Welke heetwaterdispenser is het best getest door de Consumentenbond?

  De Consumentenbond heeft tot op heden geen heetwaterdispensers getest. Er is dus nog geen 'beste koop' of 'best getest' predicaat uitgereikt. 

Beste basis heetwaterdispenser

- Inhoud van 1,5 liter
- Compact en licht - 3000 watt
- Goede prijs / kwaliteit
- Deels afneembare waterbak
 - Geen instelbare temperatuur
- Geen instelbaar volume
- Geen anti-kalkfilter

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€50,37)
amazon.nl (€50,37)
blokker.nl (€107,81)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:28 am

Luxe heetwaterdispenser

- Inhoud van 2,7 liter
- Luxe uitstraling
- Instelbare temperatuur
- Afneembare watertank
- 2400 watt
- Geheugen functie
- Volumeknop (automatische stop)
- Digitaal LED display / touchscreen
- Hoge pieptoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
blokker.nl (€84,99)
fonq.nl (€84,99)
amazon.nl (€106,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Beste snelste heetwaterdispenser

- Inhoud 2,2 liter 
- 2600 watt 
- Instelbare temperatuur
- Instelbaar volume
- Goede prijs /kwaliteit
- Schakelt niet automatisch uit 
- Waterbak is niet afneembaar
- Geen filter

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
amazon.nl (€98,15)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:27 am

Beste luxe heetwaterdispenser

- Inhoud van 2,5 liter 
- Zeer luxe uitstraling 
- Instelbare temperatuur
- Afneembare watertank
- 2600 watt
- Geheugen functie
- Volumeknop (automatische stop)
- Digitaal LED display
- Hoge pieptoon 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€74,99)
blokker.nl (€74,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:27 am

Luxe heetwaterdispenser

- Inhoud van 2,7 liter
- Luxe uitstraling
- Instelbare temperatuur
- Afneembare watertank
- 2400 watt
- Geheugen functie
- Volumeknop (automatische stop)
- Digitaal LED display / touchscreen
- Hoge pieptoon

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
blokker.nl (€84,99)
fonq.nl (€84,99)
amazon.nl (€106,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,99)
blokker.nl (€49,99)
fonq.nl (€59,99)
amazon.nl (€61,99)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€80,77)
bol.com (€118,00)
blokker.nl (€130,39)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€88,25)
bol.com
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€84,99)
amazon.nl (€98,15)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:27 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€109,95)
blokker.nl (€109,95)
amazon.nl (€109,95)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:26 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€74,99)
vtwonen.nl (€80,45)
laatst bijgewerkt op:: juni 17, 2024 - 1:25 am

6 reacties

 1. Als ik een MOA waterdispenser aankoop, waar kan ik terecht met een eventuele klacht ?

  1. Hi, Je kunt altijd het beste eerst contact opnemen met de winkel waar je het product gekocht hebt. We hebben ook een artikel geschreven over wettelijke- en fabrieksgarantie. Die vind je hier https://www.waterkokeradvies.nl/kennisbank/garantie-reparatie/hoe-lang-heb-je-garantie-op-je-waterkoker/

 2. Wb energie-verbruik vergelijken;
  Verbruiken deze apparaten niet in verhouding (in) korte tijd veel meer?

  1. Hi Esther,

   Ja dat zou je wel denken, maar een heetwaterdispenser is in vergelijking met een waterkoker van dezelfde wattage heel snel. Hoe sneller de machine verwarmt, hoe minder energie verbruikt wordt. De fabrikant van het merk Caso geeft aan dat de Caso heetwaterdispenser 50% minder energie verbruikt in vergelijking met een standaard waterkoker.

 3. moa waterkoker is een waardeloos ding. ziet er mooi uit maar begint op den duur overal te lekken. check youtube en vele andere klachten op internet

  1. Hi Maurice,

   Bedankt voor je reactie! In bovenstaande artikel hebben we het over de MOA dispenser. Bedoel je deze ook?
   Vervelend dat de waterkoker lekt. Heb je al contact opgenomen met de winkel waar je de waterkoker gekocht hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *